Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

2022 - Portugal: Bloemenfestival van Madeira

Prijs
tweepersoonskamer per persoon 1595
eenpersoonskamer 2025

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
MEI 18/05 tot 25/05/22

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Algemeen

Madeira wordt niet voor niks ‘bloemeneiland’ of ‘de drijvende tuin van de Atlantische Oceaan’ genoemd. Dit eiland herbergt niet minder dan 1110 soorten bomen en planten, waarvan ongeveer 120 inheemse. In de lente wordt Madeira een feest voor bloemenliefhebbers en botanici. De natuur ontketent zich en verleidt je met haar prachtige landschappen.

Het Bloemenfestival is zonder twijfel een van de hoogtepunten van het eiland Madeira. In 2022 wordt het bloemenfestival gevierd van 5 tot 29 mei. Elk jaar is de hoofdstad Funchal versierd met duizenden bloeiende en geurige lokale bloemen. Mis dit grootse festival van kleur en geur niet

top

ENOTEL MAGNOLIA ****-all-in

Hotel Magnolia, dat deel uit maakt van Enotel Hotels & Resorts is een volledig gerenoveerd 4-sterren hotel, gelegen in Funchal, de hoofdstad van Madeira. Van het vroeger Enotel Quinto do Sol blijft enkel

de locatie over;  de uitstekende service en goede, vriendelijke sfeer maken van hotel Magnolia een perfecte locatie om Madeira te ontdekken. Gelegen in de toeristische zone van Funchal met restaurants, bars en winkels in de directe omgeving.

Je verblijft in een modern ingerichte kamer, uitgerust met individuele airconditioning, telefoon,  televisie, koelkast, kluisje en gratis wifi. Alle kamers beschikken over een badkamer met douche en haardroger.

In het restaurant waar het ontbijt en avondmaal in buffetvorm wordt geserveerd, kan je genieten van de heerlijke buffetten en “showcooking”. Voor een klein hongertje kan je in de snackbar terecht.

Het zoetwaterzwembad met zonneterras biedt de nodige afkoeling. Ligzetels, parasols en handdoekenservice zijn gratis. In het spacentrum kan je terecht voor een gedeeltelijk overdekt verwarmd zwembad, fitness, sauna, bubbelbad en stoombad.

Het Enotel Magnolia hotel is ideaal voor een ontspannen en zonnige vakantie op Madeira!

  

Inbegrepen in de all-inclusive formule:

* Restaurant en Bar Alma: gelegen in de lobby; open van 10:30 tot 23:00

  • Hier kan je terecht voor drankjes, aperitief en cocktails.
  • Continentaal ontbijt: van 10:30 tot 12:00
  • Snacks en versnapperingen: van 12:30 tot 15:00
  • Koffie en thee: 15:00 tot 18:00

* Restaurant Magnolia:

  • Ontbijtbuffet: van 07:30 tot 10:30
  • Lunch van 12:30 tot 14:00
  • Avondmaal: van 18:30 tot 21:30. Eénmaal per week show cooking met regionale keuken.

Meer informatie? https://www.enotel.com/hoteis-ilha-da-madeira/enotel-magnolia/

top

Programma

PROGRAMMA:

Vlucht Brussel – Funchal – Brussel met TAP Air (of gelijkwaardig) in “Economie klasse”

Transfer luchthaven – hotel – luchthaven

Vrij verblijf met volgende excursie inbegrepen:

Dag 1: Vlucht naar Funchal (via Lissabon)– transfert naar het hotel – installatie en avondmaal.

Dag 2: Halve daguitstap: Funchal & Monte: Bezoek aan de stad Funchal,  gelegen in een baai van zeldzame schoonheid, omgeven door prachtige heuvels. We trekken door de tuinen van Santa Catarina, waarna we het stadscentrum en de kathedraal, daterend van de XV eeuw, bezoeken. We ontdekken de zeer interessante boerenmarkt, waar bloemen en fruit verkocht worden. 

Dag 3: Vrije dag

Dag 4: Daguitstap Santana: Vertrek naar de Pico Ariero, de 2e hoogste top met zijn 1810m. Afdaling naar Ribeiro Frio, waar we een forelkwekerij bezoeken. Enige vrije tijd om te wandelen. Vertrek naar Faial voor het middagmaal (dranken inbegrepen). Nadien verder naar het Oosten naar Santana, gekend voor zijn typische huisjes. Na de terugkeer naar Funchal via Porto Cruz, stoppen we in Portela op 670m hoogte, van waar we een zicht hebben op de Noordkust en Porto Santo. Verder naar Machico, de eerste hoofdstad van Madeira waar de zeelui ontscheepten die het eiland ontdekten in 1420.

Dag 5: Vrije dag

Dag 6: Daguitstap Porto Moniz: Een complete tour in het westen van Madeira vanaf de Camara de Lobos waar we dit vissersdorp zullen ontdekken. Nadien gaan we verder naar Cabo Girao en Ribeira Brava. Na onze stop in dit laatste oord, zullen we de zuidkust volgen, en passeren langs oorden zoals Ponta Do Sol en Calheta met zijn strand (geïmporteerd zand uit Afrika) om vervolgens terug landinwaarts te gaan tot aan het hoogstgelegen plateau van het eiland, Paul da Serra. Terug naar de noordkust van het eiland naar Porto Moniz waar we het middagmaal nemen (dranken inbegrepen) in een lokaal restaurant en waar we de mogelijkheid hebben om de natuurlijke zwembaden te bezoeken. Vergeet je zwemgerief niet ! Nadien brengt de route ons   verder door tunnels en langs watervallen tot aan de stad San Vincente. (langs het endemisch Bos en de site Laurissilva (Unesco sinds 1999). Alvorens we aan de terugtocht beginnen naar de zuidkust stoppen we nog in Encumeada, vanwaar u bij goed weer zicht heeft op de 2 ander zijden van het eiland.

Dag 7: Vrije dag

Dag 8: FUNCHAL-BRUSSEL

Ontbijt in het hotel Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel (via Lissabon)

*Alle bezoeken tijdens de excursies onder voorbehoud van wijzigingen rekening houdend met de Covid condities.

top

In de prijs begrepen

De vluchten van Brussel – Funchal – Brussel in « economy class ».  Het vervoer luchthaven-hotel-luchthaven en de verplaatsingen beschreven in het programma.  Het verblijf in all inclusive, de lunch tijdens de inbegrepen excursie, dranken tijdens de maaltijd bij de dagexcursies (1/4 wijn en ½ water). De uitstappen vermeld in het programma met een lokale gids.   De begeleider AEP Travel, die zorgt voor de vertaling naar het Nederlands/Frans en de bijstandsverzekering.

top

Niet in de prijs begrepen

Catering aan boord van de vluchten, kuierdienst, dranken tijdens de maaltijd bij de dagexcursies, de facultatieve activiteiten, de persoonlijke uitgaven, fooien, annuleringsverzekering.

top

Reisdocumenten

Belgische identiteitskaart – Corona paspoort- Europese ziekteverzekeringskaart (kan u vragen het aan  ziekenfonds).

top

Sfeerbeelden


Bijkomende informatie

 

top


Developed by aware