Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

2022 - ItaliŽ: UmbriŽ, het groene hart van ItaliŽ

Prijs
Prijs per persoon tweepersoonskamer Ä 1375
Prijs eenpersoonskamer Ä 1610

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
JUNI 01/06 tot 08/06/22

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Algemeen

Volpension met wijn aan tafel

Afwisselende en ongerepte landschappen, midden in het groen van bochtige valleien maken van Umbrië een streek die nooit ophoudt te verbazen. De middeleeuwse steden herbergen een rijk cultureel erfgoed. Je verblijft in Passignano, een charmant stadje aan de oevers van het Trasimenomeer.

top

Hotel Villa Paradiso****

Hotel Villa Paradiso****

Het hotel, gelegen in Passignano sul Trasimeno is gevestigd in een mooi gerenoveerde boerderij omringd door groen, op slechts 500m van het Trasimenomeer en het middeleeuwse centrum van Passignano. De kamers met airco bieden alle comfort, zoals een minibar en een kluisje. Het hotel heeft een mooie tuin en een groot buitenzwembad met ligstoelen en parasols. Gratis wifi in de publieke ruimtes.

www.villaparadisovillage.it

 

 

top

Programma

Vlucht Brussel – Rome - Brussel

Transfer luchthaven – hotel – luchthaven 

Dag 1: Brussel - Rome – Passignano. Vlucht Brussel-Rome en transfer per autocar naar het hotel. Welkomstdrink.

Dag 2: Orvieto. Daguitstap naar Orvieto, een van oorsprong Etruskische stad. Geleid bezoek aan het historische centrum en de kathedraal, een van de mooiste gotische gebouwen in Italië, met een rijkversierde gevel met mozaïeken en beeldhouwwerk.

Dag 3: Boottochtje naar Isola Maggiore. Vertrek voor een rondvaart op het Trasimenomeer. Halte aan het Isola Maggiore, het enige bewoonde eiland, met zijn vissersdorp en kleine romaanse kerkjes. Vrije namiddag in het hotel.

Dag 4: Todi en Montefalco. Daguitstap. Bezoek aan Todi, een stadje op een heuveltop boven de Tibervallei. Dit middeleeuwse stadje heeft nog Etruskische en Romeinse overblijfsels. In de namiddag, bezoek aan het dorpje Montefalco, vol historische monumenten binnen zijn antieke omwalling, met een prachtig uitzicht op het Umbrische landschap.

Dag 5: vrije dag om te genieten in het hotel of om de omgeving te ontdekken

Dag 6: Assisi en Perugia. Daguitstap. Bezoek aan Assisi, een mooi middeleeuws stadje met zijn beroemde kathedraal. In de namiddag, bezoek aan Perugia met zijn monumenten uit de Oudheid en de Middeleeuwen.

Dag 7: Gubbio. Vertrek voor een bezoek aan Gubbio. Het historische centrum doet, met zijn smalle straatjes en gebouwen van donkergrijze steen, nog echt middeleeuws aan. Vrije tijd om rond te kuieren langs de vele paleizen en kleine kunstateliers. Vrije namiddag in het hotel.

Dag 8: Passignano – Rome > Brussel. Na het ontbijt, transfer naar de luchthaven van Rome. Lunch onderweg. Terugvlucht naar Brussel.

*Alle bezoeken onder voorbehoud van wijzigingen rekening houdend met de geldende Covid-condities.