Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

2023 - Griekenland - Kos: Kos

Prijs
tweepersoonskamer per persoon € 1289
eenpersoonskamer € 1399

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
OKTOBER 07/10 tot 14/10/22

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Algemeen

Met zijn milde klimaat is Kos het hele jaar door een ideale bestemming om de batterijen op te laden. Kos bekoort de sportievelingen met zijn fietsroutes, de cultuurliefhebbers met zijn vele oude sites en zijn rijke cultuur, de reizigers die rust en ontspanning zoeken met zijn fijnzandstranden en mediterrane gastronomie. Er is voor elk wat wils!

Kos-Stad is de gezellige, vrij uitgestrekte hoofdstad van het eiland Kos gelegen in de Dodekanesos archipel. Ook al doet de naam Kos-Stad je weliswaar denken aan een stad, het heeft echt de gemoedelijke sfeer van een leuke en dorpse badplaats. Vooral door de vele bomen die Kos-Stad rijk is, waan je je hier in een waar vakantieparadijs.

In Kos-Stad bevinden zich de meest bekende stranden van het eiland Kos, namelijk het zand/kiezelstrand van Lambi en het kiezelstrand van Psalidi. Voor een heerlijke maaltijd of lekker drankje heb je ook voldoende keuze. Leuke terrasjes volgen elkaar op en je geniet van een fantastisch uitzicht over de haven en de zee.

De hoofdstad Kos-Stad is tevens het culturele centrum van het eiland. Er zijn dan ook nog ontzettend veel bezienswaardigheden te bewonderen uit verschillende tijden. De Agora, zijn de overblijfselen van een oud marktplein uit de tijd van Herakles. Kos ligt tegenover Turkije, Turkse invloeden vind je overigens ook nog terug in het centrum van de stad zoals bvb op een klein plein waar alleen maar Turkse restaurantjes te vinden zijn. Wanneer je afwijkt van de normale wandelroutes ontdek je sowieso typische tavernes die fantastische maaltijden serveren. Mooi ook voor een fotomoment omdat deze tavernes veelal de traditionele Griekse inrichting hebben zoals de kenmerkende blauw/witte huisjes en de blauwe houten stoeltjes.