Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

2024 - Frankrijk – Côte Bleue- Carry-le-Rouet: Frankrijk – Côte Bleue- Carry-le-Rouet

Prijs
Tweepersoonskamer per persoon € 1599
Eenpersoonskamer € 1899

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
JUNI 15/06 tot 22/06/24

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Algemeen

Gelegen tussen de poorten van de Camargue en de haven van Marseille, presenteert de Côte Bleue over 22 km een opeenvolging van baaien, stranden en kustlandschappen.

Minder beroemd dan de stranden van de Var of de kust van de Côte d'Azur, heeft de Côte Bleue een natuurpracht waar het blauw van het water samengaat met het donkergroen van de dennen.

top

Miléade Village Club de Carry-le-Rouet***

Volpension met wijn aan tafel

Op 30 km van Marseille ligt de bijzondere Club Miléade Carry-le-Rouet.           

De in 2018 volledig gerenoveerde Village Club Carry-le-Rouet, gelegen in het hart van een baai met turquoise wateren en in een dennenbos van 3,5 hectare beschikt over moderne, comfortabele en van airconditioning voorziene kamers, een buffetrestaurant, een verwarmd buitenzwembad, een vrij toegankelijk spa-gedeelte met sauna en hammam, massage  (tegen betaling) en tal van sportmogelijkheden. U kan hier genieten van het prachtige uitzicht op de zee, de rust van dit kleine hoekje van de Provence. Het domein is veilig afgeschermd en ligt direct aan zee, perfect dus voor ieders vakantie.

 

Meer informatie: https://www.mileade.com/destinations/mer/carry-le-rouet/

top

Programma

Vlucht Brussel – Marseille – Brussel in “Economie klasse”.

Transfer luchthaven – hotel – luchthaven.

DAG 1 – DAG 8: Vrij verblijf inclusief volgende uitstappen:

DAG 2: Halve daguitstap : De havens van de Côte Bleue, Les 3 Martigues (+/- 50 km)

Passage door de Blauwe Kust en de vissershavens. Sausset-les-Pins, la Couronne, Carro: kleine vissers- en plezierhaven, goed beschut in een rotsachtige baai. Bezoek aan Carry, waar Fernandel zijn huis had gebouwd. Ontdekking van Martigues  en de Sint-Sebastiaanbrug die een mooi uitzicht geeft op de felgekleurde boten langs het kanaal en de Quai Brascon. Deze plaats, ook wel “vogelspiegel” genaamd, is de favoriete plaats van schilders.

DAG 3: Halve daguitstap: La Calanque des eaux salées

Voormiddag: Rondleiding door de hotel-club gevolgd door een ontdekking van het pand en een wandeling in het kreupelhout. Je zult geweldige panorama's van de kust hebben. Op de terugweg ben je getuige van het maken van de beroemde tapenade gevolgd door een proeverij, natuurlijk vergezeld van een glas rosé.

’s Middags: middagmaal in de Village Club Carry-le-Rouet

Namiddag: Vrije tijd.

Dag 4: 2 Halve daguitstappen:

Voormiddag : De markt van Carry-le-Rouet, zonder gids. (enkel mogelijk op dinsdag en vrijdag) (+/- 10 km)

’s Middags: middagmaal in de Village Club Carry-le-Rouet

Namiddag: Aix-en-Provence:verkenning van de wereldwijd befaamde stad met haar vele fonteinen, kastelen en tuinen, kapellen en pleinen … Toeristisch treintje door de stad inbegrepen.

DAG 5: Daguitstap: De Camargue (+/- 270 km)  

Ontdek de prachtige streek van de Camargue, beroemd om haar meren, roze flamingo’s, witte paarden en pittoreske dorpen.                  

Voormiddag: Aigues-Mortes

In 1240 besloot Saint Louis een stad te bouwen aan de poorten van zijn koninkrijk om de toegang tot de Middellandse Zee te openen. Hier, in Aigues-Mortes, domineren de vestingen nog steeds de Camargue en bieden één van de best bewaarde getuigenissen van de middeleeuwse architectuur in Frankrijk. Bezoek aan de kerk van Aigues-Mortes.

Middagmaal in een lokaal restaurant.

Namiddag: Saintes Maries de la Mer: bezoek aan de kerk, gebouwd in de 12e eeuw, bekend om zijn vele zigeunerbedevaarten.

DAG 6: Daguitstap: Van Aubagne naar Cassis (+/- 150 km)     

Voormiddag: Ontdekking van Aubagne en de Kleine Wereld door Marcel Pagnol (auteur van o.a. “Manon des Sources”) waar een hele reeks “santons” gepresenteerd worden, die de beroemdste personages van zijn werk illustreren. Deze “santons”, miniatuurbeeldjes in gebakken klei, aarde of gekleed in stof, zijn met de hand gemaakt en maken Aubagne de hoofdstad van de “santons” van de Provence en van de keramiek. Bezoek aan de werkplaats van een “santonnier”.

Middagmaal in een lokaal restaurant.

Namiddag: Boottocht in de Calanques de Cassis (Port-Miou, Port-Pin en En-Vau):

Blauwer dan in deze kreken wordt het water van de Côte d’Azur niet! Les Calanques is de naam van de rotsformaties die loodrecht uit zee komen. Dit natuurfenomeen, ook wel de Mediterrane fjorden genoemd, loopt van Marseille tot aan het kleinere Cassis en strekt zich uit over een lengte van bijna 20 kilometer.