Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

2022 - Frankrijk - Menton: Côte d´Azur - Menton

Prijs
tweepersoonskamer per persoon € 1169
eenpersoonskamer € 1429

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
OKTOBER 03/10 tot 10/10/22

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Algemeen

 

top

Hotel Le Vendôme*** - volpension met wijn aan tafel

Raak in de ban van de levendige oude haven, de overdekte markt en de geurige exotische tuinen. Het hotel ligt aan zee in het voetgangersgebied van Menton. De smaakvol gedecoreerde kamers bieden alle modern comfort, zijn geluiddicht en hebben airco. Het restaurant loopt over in een veranda met uitzicht op de zee en de tuin. De keuken is traditioneel Frans. Midden de tuin is er een bar met terras.

 

www.belambra.fr/club-menton-le-vendome

top

Programma

Vluchten Brussel – Nice - Brussel

Transfer luchthaven– hotel – luchthaven.

Vrij verblijf inclusief volgende uitstappen:

Halve daguitstap : Nice:

Vertrek naar Nice via de middelste Corniche. Stop bij het uitzichtpunt van de Mont Boron. Begeleide wandeling langs de place Garibaldi en de place Masséna, een mooi architecturaal geheel van okerkleurige gebouwen met arcades. Bezoek aan de barokke kathedraal Ste-Reparate, bedekt met 14.000 geglazuurde tegels.

Halve daguitstap: Saint-Paul de Vence:

In de middag vertrekt u naar St-Paul-de-Vence, één van de meest bezochte dorpen van Frankrijk. Het dorp dankt zijn bekendheid aan de auteurs (Cocteau, Prévert, Gide ...) de acteurs (Audiard, Montand, Lino Ventura ...), de schilders (Matisse, Renoir, Soutine ...). De stad is omgeven door wallen uit de middeleeuwen (geclassificeerd als een "Historisch Monument"). Wandel door het oude dorp met arcadehuizen en loggia's: de kapel van de Boetelingen, de collegiale kerk, de dojon ... Rue Grande, een oude Romeinse weg, wordt doorkruist door de Pontis, een brug die twee huizen met elkaar verbindt. Op een steenworp afstand staat de beroemdste fontein van Frankrijk, het embleem van het dorp (1850).

Halve daguitstap: Eze en bezoek aan een parfumerie.

In de middag rijdt u vanaf de kust en de middelste corniche naar Eze, een internationale toeristische hotspot, die zijn authentieke en traditionele sfeer heeft behouden.  Ontdek dan dit prachtige dorp, genaamd "het adelaarsnest", gelegen op een rotsachtige piek en met uitzicht op de zee op 427 meter boven de zeespiegel. U kunt een wandeling maken door de smalle en steile straatjes, de gerestaureerde middeleeuwse huizen bewonderen en genieten van de vele ambachtelijke of souvenirwinkels. Bezoek een parfumerie waar u de kunst van het combineren met geuren leert. Voordat u terugkeert naar Menton, panoramisch en magisch uitzicht op Cap Ferrat.

 

*Alle bezoeken onder voorbehoud van wijzigingen rekening houdend met de geldende Covid-condities.

* De volgorde van dit programma kan worden gewijzigd indien de omstandigheden dit vereisen.

top

In de prijs begrepen

Vluchten met Brussels Airlines (of gelijkwaardig) H/T Brussel – Nice – Brussel in « economy class », de luchthaventaksen en brandstoftoeslagen aan € 72 (van toepassing op 01/09/2021),  het vervoer luchthaven-hotel-luchthaven en de verplaatsingen beschreven in het programma.  Het verblijf in volpension, van het avondmaal van dag 1  tot het ontbijt van dag 8, water en wijn tijdens de maaltijden. De uitstappen vermeld in het programma met een lokale gids. De verblijftaxen en de begeleider AEP Senior Department, die zorgt voor de vertaling naar het Nederlands en de bijstandsverzekering.

top

Niet in de prijs begrepen

Catering aan boord van de vluchten, kruierdienst, de facultatieve activiteiten, de persoonlijke uitgaven, fooien, annuleringsverzekering.

top

Reisdocumenten

Belgische identiteitskaart – Corona paspoort- Europese ziekteverzekeringskaart (kan u vragen aan het ziekenfonds).

top

Reisgegevens

Voorlopige vluchturen

03/10/2022        SN3617                        Brussel – Nice  09:40-11:25

10/10/2022        SN3622                        Nice – Brussel  16:00-17:40

 top

Sfeerbeelden
Developed by aware