Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

2023 - Tsjechië: Citytrip Praag

Prijs
Prijs per persoon in tweepersoonskamer € 1229
Prijs per persoon in eenpersoonskamer € 1469

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
SEPTEMBER 14/09 tot 18/09/23

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Algemeen

Praag is met zijn Boheemse allure en sprookjesachtige plekjes dé bestemming voor cultuurliefhebbers die zich willen onderdompelen in geschiedenis, kunst, muziek en architectuur. In de Tsjechische hoofdstad Praag ligt meer dan duizend jaar aan geschiedenis voor het oprapen. Deze schitterende stad aan de rivier de Moldau kent vele bijzondere historische gebouwen, maar ook vernieuwende architectuur.  Bewonder op het Sude stadsplein, oftewel Staromìstské Námìstí, de Sint-Nicolaaskerk en het Astronomisch Uurwerk. Wandel vervolgens door naar de beroemde Karelsbrug en volg de rivier langs gebouwen als het klassieke Nationale Theater en het moderne Dansende Huis. Steek de rivier over en beklim de heuvel Hradèany voor de Praagse Burcht, een enorm complex dat verschillende paleizen en de Sint-Vituskathedraal omvat. Neem tussendoor ook de tijd voor een echte Tsjechische pint of stoofmaaltijd. Praag, de stad met de 100 torens, betovert bezoekers al eeuwenlang.

top

Adria ****

Het Adria Hotel Prague ligt direct aan het Wenceslausplein, in het hart van het culturele, historische en commerciële centrum van Praag.

Dit klassieke hotel combineert de nostalgische charme van het oude Praag met het gemak van een modern viersterrenhotel. De kamers zijn voorzien van airconditioning, satelliet-tv en een minibar.

Het Triton Restaurant staat garant voor een onvergetelijk diner in een unieke eetzaal die is ingericht als een stalactieten-grot. Cocktails worden geserveerd in de lobby-bar of op het zomerterras. Het hotel herbergt een “Cigar Club”.

Halfpension is beschikbaar en is inclusief een driegangenmenu.

Dit is het eerste viersterrenhotel in Praag dat bekroond is met het EU Eco-label.

 

Meer info over het hotel: https://www.adria-hotel.cz/fr/

top

Programma

Vlucht Brussel – Praag - Brussel

Transfer luchthaven – hotel – luchthaven

Dag 1: Brussel - Praag - Joodse wijk:

Vertrek vanuit Brussel naar Praag • Aankomst van de groep op de luchthaven van Praag,  ontvangst en transfer per bus naar het hotel. Installatie in de kamers.

Na het vrije middagmaal maken we een oriëntatietocht te voet door het centrum.

Bezoek aan Josefov (de Joodse wijk ). Bezoek aan het voormalige getto van Praag, de oude begraafplaats (geen toegang, bezoek langs buiten), die wordt beschouwd als de oudste Joodse begraafplaats van Europa met zijn wirwar van 12.000 grafstenen, het Joodse stadhuis met zijn toren en verbazingwekkende klok, de Oudnieuwe synagoge (binnen bezoek) gesticht in de 13e eeuw, de neogotische Maïsel synagoge (geen toegang, bezoek langs buiten,) en de Pinkas synagoge (geen toegang, bezoek langs buiten) gesticht in 1535. De rondleiding eindigt met een stop bij het geboortehuis van Franz Kafka.

Diner en overnachting in het hotel.

Dag 2: Praag - Staré Mesto wijk

Ontbijt in het hotel, gevolgd door een bezoek aan de wijk Staré Mesto (Oude Stad) van Praag: Het centrale plein met de Tyn-kerk, een van de symbolen van de stad, de Sint-Nicolaaskerk en het stadhuis met zijn beroemde astronomische klok, de Celetná Ulice, een straat in de oude binnenstad van Praag, die het Oude Stadsplein verbindt met de Kruitpoort. Het is een van de oudste straten van Praag en maakt deel uit van de Koninklijke Route. We vervolgen onze route langs de kruittoren, het gemeentehuis in Secession-stijl (Art Nouveau), de Sint-Jacobskerk met zijn prachtige barokke gevel, het Wenceslausplein, getuige van de grote gebeurtenissen in het nationale leven, en de Karelsbrug, een van de oudste stenen bruggen van Europa, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft op de belangrijkste monumenten van de stad en het kasteel.

Bezoek en degustatie in een typisch koffiehuis.

 

Dag 3: Praag - wijk Hradèany en het Kasteel van Praag:

Na het ontbijt, vertrekken we voor een bezoek aan de wijk Hradèany. Bezoek aan het Strahovklooster, gesticht in de 12e eeuw, waarvan de bibliotheek, met meer dan 200.000 banden in de prachtige Filosofie en Theologie kamers, één van de mooiste historische bibliotheken van Europa is.  Vanaf het terras kunt u genieten van een prachtig panorama van Praag.Verder naar het Loreto-plein, waar u het Czernin-paleis vindt met zijn lange gevel van maar liefst 30 zuilen en de kerk van Onze-Lieve-Vrouw van Loreto, één van de belangrijkste barokke monumenten in Praag.

Vrij middagmaal.

In de namiddag, bezoek aan het kasteel van Praag, een UNESCO Werelderfgoed-monument, dat de hele stad domineert vanaf de top van de heuvel. In een opeenvolging van binnenplaatsen vindt u de Sint-Vituskathedraal, een meesterwerk van Boheemse gotische kunst, de residentie van de president van de Republiek, het Oude Koninklijke Paleis, met de Ladislauszaal, de grootste middeleeuwse zaal in Midden-Europa, de sobere Romaanse Sint-Jorisbasiliek, en het beroemde gouden steegje met zijn tijdloze charme, de Daliborka-toren, de voormalige gevangenis van het kasteel, omgebouwd tot een klein museum, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de oude stad.

Terugkeer naar het hotel op het einde van de namiddag voor het avondmaal en overnachting.

Dag 4: Praag – Kasteel Karlstejn en Rückl Crystal in Nizbor:

Na het ontbijt in het hotel trekken we vandaag naar het zuidwesten, naar het stadje Nizbor. Bezoek aan de beroemde kristalfabriek Rückl, opgericht in 1846, waar we de verschillende werkplaatsen kunnen zien; van het blazen tot het graveren en versieren van kristal.

Vrij middagmaal.

In de namiddag brengen we een bezoek aan het kasteel Karlstejn, dat in de 14e eeuw werd gesticht door Karel IV, koning van Bohemen en keizer van het Heilige Roomse Rijk, om de kroonjuwelen van de Boheemse koningen en talrijke heilige relikwieën te beschermen. Terugkeer naar Praag aan het einde van de dag.

Diner en overnachting in het hotel.