Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

2022 - Spanje - Barcelona: SPANJE CITYTRIP BARCELONA

Prijs
Prijs per persoon in tweepersoonskamer 1449
Prijs per persoon in eenpersoonskamer 1794

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
MEI 31/05 tot 04/06/22

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Algemeen

Als er één stad is die je absoluut moet gezien hebben is het Barcelona wel !

De indrukwekkende architectuur, de delicieuze tapas en de Mediterrane sfeer maken van de stad een niet te missen hotspot en net daarom is Barcelona één van de meest geliefde bestemmingen voor een citytrip.

Ga op ontdekkingstocht in deze metropool en bewonder de indrukwekkende Sagrada Familía van Gaudí. Flaneer over de wereldberoemde Ramblas-boulevard. Kom bij van de bruisende stad in het schitterende Park Guëll.

Bovendien zijn er maar weinig Europese steden die waar je de energie en de cultuur van een citytrip combineert met een ontspannen strandvakantie. Met enkele prachtige stranden en haar fenomenaal mooie bouwwerken aan haar zijde weet Barcelona je het beste van twee werelden te bieden. Kortom, Barcelona is de perfecte locatie voor een kort verblijf vol cultuur, zon, tapas en een gezellige sfeer.

top

Hotel Evenia Rocafort ***

Het stijlvolle, kleinschalige en gezellige hotel Evenia Rocafort ligt in het centrum van Barcelona, ​​op 200 meter van het metrostation Poble Sec., waar u met de metro na 2 haltes op de Rambla staat. Op korte wandelafstand ben je aan de “Font Màgica” (magische fontein) en het “Poble Espanyol”(Spaans dorp).

De kamers zijn voorzien van airconditioning, een flatscreentelevisie, gratis wifi, minibar, koffie- en theezetfaciliteiten en een kluisje.  Iedere kamer heeft een eigen badkamer met bad of douche, haardroger en toilet. Hotel Evenia Rocafort serveert een gevarieerd ontbijtbuffet.

U logeert in half pension; het avondmaal wordt in een restaurant op 200 meter van het hotel geserveerd.

https://eveniahotels.com/city/barcelona/evenia-rocafort

 

top

Programma

Vlucht Brussel – Barcelona - Brussel

Transfer luchthaven – hotel – luchthaven

Dag 1: Brussel –Barcelona

Vertrek vanuit Brussel naar Barcelona. Aankomst op de luchthaven en onthaal door uw gids. Transfer naar uw hotel. Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 2: Barcelona

Ontbijt in het hotel. We beginnen met de ontdekking van de geschiedenis van Barcelona met de genieën Antoni Gaudi, Picasso en Joan Miró, ontdekken de Romeinse nederzettingen in de wijken Barsino, Eixample en Barceloneta, een wijk aan de kust die een volledige opwaardering kreeg naar aanleiding van de Olympische Spelen van 1992. Hoogtepunten van de dag: Sagrada Familia - Plaza de Espana - Montjuïc - Olympisch Stadion - Passeig de Gracia - Olympische Haven - Arc de Ciutadella Park - Christoffel Columbus Monument, met bezoek aan de Sagrada Familia, Parc Güell en de Montjuïc kabelbaan. Facultatief middagmaal. Terugkeer naar het hotel. Avondmaal in een nabijlegen restaurant en overnachting

Dag 3: Dali museum & Flamenco-avond

Ontbijt in het hotel. Museum Salvador Dalí: is het op één na meest bezochte museum na het Prado Museum en het meest ongewone museum in Spanje. Magie en liefde doordringen elke hoek, evenals het leven van de kunstenaar-genie van het surrealisme. Facultatief middagmaal  Terugkeer naar het hotel voor een rustpauze - Vertrek per autocar voor een dinershow waar u kan genieten van een geweldige flamenco show met een heerlijke avondmaal. Terugkeer naar het hotel en overnachting.

 

Dag 4: Wandeling door Barcelona

Ontbijt in het hotel. Wandeling over de Las Ramblas, het symbool van Barcelona, de geschiedenis van de oude Barcino kolonie en de middeleeuwse Barchinony, de oude straten, de legenden en de mysterieuze tekens. Je hart zal hier voor altijd blijven! Hoogtepunten: Kathedraal - Kerk van Santa Maria del Pi - Rambla Street - De Muur - King's Square. Facultatief middagmaal. Bezoek aan de “Casa Mila”, ook La Pedrera genaamd, een meesterwerk van Gaudi. Vrije tijd of een facultatief bezoek aan Casa Batlló. Terugkeer naar het hotel. Avondmaal in een nabijlegen restaurant en overnachting

Dag 5: Montserrat – Terugkeer naar Brussel

Ontbijt in het hotel. Bezoek aan Montserrat, het benedictijnenklooster op de 725 m. hoge berg met dezelfde naam, waar monniken nog steeds wonen, een gelofte afleggen aan de Maagd Maria. Luister naar het jongenskoor met hun gouden stemmen of loop gewoon rond en geniet van het fantastische uitzicht. Facultatief middagmaal. Vertrek naar de luchthaven voor de retourvlucht naar Brussel.

 

*Alle bezoeken onder voorbehoud van wijzigingen rekening houdend met de geldende Covid-condities.

top

In de prijs begrepen

De vluchten van Brussel – Barcelona – Brussel in « economy class » met Brussels Airlines (of gelijkwaardig).  Het vervoer luchthaven-hotel-luchthaven en de verplaatsingen beschreven in het programma.  Het verblijf in halfpension, van het avondmaal van dag 1  tot het ontbijt van dag 5, wijn en water aan tafel bij de diners.  De uitstappen per autocar en boottochten zoals vermeld in het programma met een lokale Franstalige gids. De toegangsgelden voor de Sagrada Familia, Parc Guëll, Montjuïc kabelbaan, Dali Museum, de diner-Flamencoshow, Casa Mila en Montserrat. De begeleider AEP Senior Department, die zorgt voor de vertaling naar het Nederlands en de bijstandsverzekering.

 

top

Niet in de prijs begrepen

Catering aan boord van de vluchten, de facultatieve middagmalen tijdens de excursies, kruierdienst, de facultatieve activiteiten, andere entreegelden, de verblijfstax (indien van toepassing) ter plaatse te betalen, de persoonlijke uitgaven, fooien, annuleringsverzekering.

top

Reisdocumenten

Belgische identiteitskaart – Corona paspoort- Europese ziekteverzekeringskaart (kan u vragen aan het ziekenfonds).

 

top

Reisgegevens

Vluchten: Brussels Airlines, voorlopige vluchturen:

SN3703          BRU-BCN       12:35-14:35

SN3706          BCN-BRU       21:20-23:25

top

Sfeerbeelden


Bijkomende informatie