Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

2023 - Duitsland: Kerstmarkten en cultuur

Prijs
tweepersoonskamer per persoon € 459
eenpersoonskamer € 635

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
DECEMBER 08/12 tot 10/12/23

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Algemeen

De stad Keulen is tijdens de kerstperiode een waar wonderland vol gezelligheid en sfeer. De beroemde kerstmarkten, verspreid over de stad en ook wel bekend als "Weihnachtsmärkte", trekken elk jaar duizenden bezoekers aan uit binnen- en buitenland.

Schitterend verlichte kraampjes, de geur van “Glühwein”, “Bratwurst” en suikerzoete lekkernijen, een overvloed aan kerstversieringen, handgemaakte geschenkideeën, kerstballen in alle maten, vormen en materialen, enz. maken de sfeer compleet.

Een bezoek aan de Keulse kerstmarkt is niet compleet zonder een ritje op de oudhollandse carrousel of het bekijken van de prachtige kerststal in de historische Sint-Martinuskerk. Hier kan u ook deelnemen aan een traditioneel kerstconcert en de magische sfeer van de feestdagen opsnuiven.

Wat de kerstsfeer in Keulen nog aangenamer maakt, is het feit dat de stad gehuld is in een prachtige verlichting die ook de gevels van de gebouwen sieren. In feite is de kerstperiode in Keulen een unieke ervaring en een must voor liefhebbers van feestdagen, gezelligheid en sfeer.

Naast het flaneren op de kerstmarkten bezoekt u tijdens deze reis ook de imposante Dom met de schatkamer.

Of u nu op zoek bent naar traditionele kerstmarkten, muzikale optredens, een snuifje cultuur of simpelweg een wandeling door de sfeervolle straten, Keulen heeft iets voor iedereen.

top

Park Plaza Art’otel ****

Verblijf in half pension.

Het 4-sterren hotel Park Plaza Art'otel Keulen, powered by Radisson Hotels, ligt aan de oever van de Rijn, in het historische centrum van Keulen. Het hotel heeft een modern design en biedt stijlvolle kamers, gratis WiFi en een groot dakterras.

Alle kamers van het Art'otel Keulen zijn voorzien van een flatscreen-tv, een minibar, gratis WiFi en thee- en koffiefaciliteiten. Vele kamers hebben kamerhoge ramen, stijlvolle kunst aan de muren en een minimalistische inrichting.

Verder beschikt het Art‘otel Keulen over een sauna en een bibliotheek. U kan een gratis rondleiding krijgen als u meer wilt weten over de Koreaanse kunstenaar SEO.

Het Art'eat restaurant van het Art'otel serveert verse gerechten, uitsluitend bereid met lokale producten. De stijlvolle bar en lounge serveert een breed scala aan drankjes en snacks.

De beroemde Dom van Keulen is bereikbaar op 15 minuten wandelen.

Het populaire Imhoff Chocolademuseum ligt op 250 meter van het hotel.

 

Meer info over het hotel: https://www.radissonhotels.com/nl-nl/hotels/artotel-cologne

 

top

Programma

Treinreis Brussel – Keulen – Brussel (niet inbegrepen)

Transfer station – hotel – station

Dag 1: Brussel – Keulen:

Treinreis naar Keulen en transfer naar ons hotel Park Plaza Art’Otel Köln****.

Vrij middagmaal.

In de namiddag een eerste ontdekking van de kerstmarkten.

Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 2: Keulen:

Na het ontbijt maken we een geleide stadswandeling door het historisch centrum van Keulen.

De wandeling zal u door de oude straten van Keulen leiden, langs prachtige gebouwen en bezienswaardigheden, zoals de Keulse Dom, één van de grootste gotische kerken in Europa. Wandel langs de Rijn en bekijk de Rijnbruggen, die een belangrijke rol hebben gespeeld in de handel en industrie van Keulen.

Verneem meer over de verschillende verhalen en legendes van Keulen, zoals het verhaal van De Heilige Drievuldigheid, de verwoestende bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog en over de traditionele Keulse carnaval en hoe deze feestelijkheden een belangrijk onderdeel zijn geworden van de Keulse cultuur.

We vervolgen onze ontdekking van Keulen met een geleid bezoek aan de Dom en de schatkamer. De Dom, een gotische meesterwerk waarvan de bouw begon in 1248 en werd uitgevoerd in verschillende fasen tot het klaar was in 1880, behoort tot UNESCO Werelderfgoed. De westelijke gevel is de grootste kerkgevel ter wereld met een oppervlak van 7000 vierkante meter, geflankeerd door 2 torens van elk 157 meter. De schatkamer van de Dom, die één van de belangrijkste van Europa is, met onder meer het er, een handschrift uit 1025, wordt eveneens bezocht.  Afgezien van de uitzonderlijke intrinsieke waarde en de artistieke meesterwerken die het bevat, getuigt de Dom van Keulen van de blijvende kracht van het Europese christendom.

Vrij middagmaal in een restaurant vlakbij de Keulse Dom.

In de namiddag kan u op eigen ritme of voor hen die wensen met de AEP Travel begeleid(st)er over één of meerdere kerstmarkten rondwandelen.

Keulen heeft maar liefst 6 kerstmarkten waarvan 5 in de binnenstad en 1 aan de haven.

De Dom, Neumarkt, Rudolfplatz, Alter Markt en Heumarkt liggen in het centrum.

  • Der Weihnachtsmarkt im Rheinauhafen (Schokoladenmuseum) liggen ietsjes buiten het centrum maar vlakbij het hotel.
  • De kerstmarkt aan de Dom is wel de meest romantische en de imposantste kerstmarkt in de schaduw van de Dom. De kerstmarkt heeft ongeveer 160 fraai opgesmukte kraampjes met talrijke lekkernijen en mooie kerstdecoraties.
  • Op de Neumarkt iets voorbij de DOM staan mooie kraampjes en Duitse biertenten.
  • Op de Rudolfplatz staat de meest sprookjesachtige kerstmarkt en vaak zijn er ook kerstshows.
  • Aan de Alter Markt is er een rustige kerstmarkt met een schaatspiste.
  • Heavenue Cologne en Veedelsadvent zijn lokale kleinere gezellige , minder drukke kerstmarkten.

De Dom, Neumarkt en Alter-Markt liggen op één wandelroute .
Op Heumarkt plant men voor 2023 een zeer grote schaatspiste.

Een kerstmarkt aan de Rijn vindt u op de Weihnachtsmarkt am Wasser.

Avondmaal en overnachting in het Art’otel Köln.

 

Dag 3: Keulen – Brussel-Zuid.

Vandaag kan u op eigen ritme of voor hen die wensen met de AEP Travel begeleid(st)er over één of meerdere kerstmarkten rondwandelen en de sfeer van de stad tijdens deze feeërieke periode van het jaar opsnuiven, een Glühwein of  Kölner Domstollenproeven en al dan niet een handgemaakte kerstbal of ander souvenirtje kopen.

Op het einde van de namiddag transfer naar Köln Hauptbahnhof voor de treinrit naar Brussel-Zuid.

*Alle bezoeken onder voorbehoud van wijzigingen rekening houdend met de geldende Covid-condities.

* De volgorde van dit programma kan worden gewijzigd indien de omstandigheden dit vereisen.

 

top

In de prijs begrepen

De transfers station Köln HBF-hotel-station Köln HBF de het verblijf in halfpension, van het avondmaal van dag 1  tot het ontbijt van dag 3 de uitstappen en toegangsgelden zoals vermeld in het programma met een lokale gids de verblijfstaks •  de AEP Travel begeleid(st)er, die zorgt voor de vertaling naar het Nederlands de bijstandsverzekering.

top

Niet in de prijs begrepen

De treinreis naar en van Keulen (kan vanaf 4 maanden voor vertrek via AEP Travel geboekt worden) • dranken en maaltijden aan boord van de trein • de facultatieve middagmalen • de dranken aan tafel • kruierdienst • de facultatieve activiteiten •  de persoonlijke uitgaven • fooien (voorzie ongeveer 6 € per persoon (2x3 €)  • annuleringsverzekering.

top

Reisdocumenten

 Belgische identiteitskaart • Corona paspoort •  Europese ziekteverzekeringskaart (kan u vragen aan het ziekenfonds).

top

Reisgegevens

Treinreis: Thalys

BRUSSEL ZUID - KÖLN HBF - BRUSSEL ZUID

Vertrek: vrijdag 8/12

Brussel Zuid THA 9411 09:25

Aankomst Köln HBF: 11:15

 

Terugreis: zondag 10/12 THA9484 Köln HBF 18:43

Aankomst Brussel-Zuid: 20:35