Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

2022 - FRANKRIJK - ZWITSERLAND - DUITSLAND: 3 landen en de beroemde Glacier Express

Prijs
Tweepersoonskajuit hoofddek per persoon € 1359
Eenpersoonskajuit hoofddek € 1769
Tweepersoonskajuit bovendek per persoon € 1499
Eenpersoonskajuit bovendek € 1909
Tweepersoonskajuit intermédiaire per persoon € 1469
Eenpersoonskajuit intermédiaire € 1879

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
JULI 23/07 tot 27/07/22

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Algemeen

Een unieke reis door de mooiste streken van drie landen. Frankrijk nodigt u uit om Straatsburg te ontdekken, een Europese stad die beroemd is om zijn pittoreske oude binnenstad en zijn gotische kathedraal. Zwitserland opent zijn deuren voor u met een fabelachtige reis met de beroemde Glacier Express. Duitsland onthult het Bodenmeer en het fascinerende landschap van het eiland Mainau. Zoveel juwelen om te ontdekken!

top

MS L

Genoemd als eerbetoon aan het “ Oude Continent ” en als symbool van eenheid, is de MS L’Europe een elegant schip met vier ankers dat vaart op de Rijn en de Donau, om de vele bezienswaardigheden te ontdekken, die deze twee romantische rivieren te bieden hebben.

Volledig gerenoveerd in 2016, de MS L’Europe is een 4 ankers schip, met een lengte van 110 m en 11,40 m breedte. Het schip biedt plaats aan 180 passagiers in 90 kajuiten op drie dekken. Elk van hen, variërend in grootte van 9 tot 13 m², heeft alle voorzieningen en biedt de beste verblijfsvoorwaarden aan.  De chocolade, beige en oranje tinten van zijn chique en hedendaags decor geven het schip en warme, elegante en
gastvrije sfeer. Op het hoofddek bevindt zich het restaurant, waar alle maaltijden tijdens de reis geserveerd worden. Het restaurant biedt een verfijnde keuken in een geraffineerde omgeving aan, waar grote ramen u toelaten om ten volle te genieten van het panoramisch uitzicht. Op hetzelfde dek vindt u ook de salon / bar met een dansvloer.  Op het zonnedek, de ideale plek om te ontspannen en van het landschap te genieten, kunnen de passagiers genieten van comfortabele ligstoelen, evenals een grote schaduwrijke zone. 

top

Programma

Busreis Brussel - Straatsburg - Brussel

Cruise:

STRAATSBURG- ALT BREISACH - MULHOUSE - BAZEL- GLACIER EXPRESS - BAZEL- BODENMEER - SCHAFFHAUSEN - BAZEL- STRAATSBURG

Zaterdag 23 juli:

10u30: Verzamelplaats Zuidstation van Brussel.

11u00: Vertrek met de bus vanaf Avenue Fonsny

17u30 :  Aankomst in Straatsburg

              CroisiEurope - Straatsburg - Rivier Embarcadero

              Adres: 3 Rue du Havre, 67100 Straatsburg, Frankrijk

              Instappen mogelijk vanaf ongeveer 18:00

              Boot : MS L'EUROPE (4 ankers)

18u00: Presentatie van de bemanning en welkomstcocktail

Na het diner, excursie per boot om de charme van de Europese hoofdstad te ontdekken. s Nachts zeilen naar Alt Breisach.

Zondag 24 juli:

Alt Breisach - Mulhouse - Bazel

Aankomst in de ochtend in Alt Breisach

Excursie naar het grootste automuseum ter wereld. Er worden 400 historische, prestige- of racemodellen tentoongesteld, die de geschiedenis van de auto weergeven. Na de lunch, varen we naar Basel. Gala avond. Overnachting.

Maandag 25 juli:

Bazel - Glacier Express

Vertrek in de richting van Andermatt. Instappen in de Glacier Express. Deze legendarische trein biedt een panoramische reis door de Alpen van Andermatt naar Chur, langs het hoogste punt op de route (2034 m). Lunch aan boord van de trein of in een restaurant, afhankelijk van beschikbaarheid. Aankomst in Chur waar de bus klaarstaat om terug te keren naar Bazel. Overnachting.

Dinsdag 26 juli :

Bazel - eiland Mainau - Schaffhausen - Bodenmeer - Bazel

Vertrek vanuit Bazel met de bus naar het eiland Mainau, een uniek juweel. Het eiland is in perfecte harmonie.

Het is een echt plantenparadijs en is een van de bekendste bestemmingen in Duitsland geworden. Lunch op het eiland Mainau

Excursie naar de Rijnwaterval in Schaffhausen, een van de meest spectaculaire natuurschoonheden van Zwitserland. Vanaf het platform van het kasteel Laufen hebt u een adembenemend uitzicht op het bruisende water van de watervallen. Verder naar Bodenmeer. Terugkeer aan boord naar Bazel. Gala avond. Nachtvaart naar Straatsburg.

Woensdag 27 juli:

Straatsburg

Na de lunch, ontscheping rond 14:00 uur. Terugreis met de bus van Straatsburg naar Brussel.

 

 

 

top

In de prijs begrepen

De reis per autocar Brussel-Straatsburg-Brussel - de transfers station-haven-station - de all-in cruise vanaf het diner op de eerste dag tot het ontbijt op de laatste dag - de drankjes die tijdens de maaltijden aan boord worden geserveerd (water, wijn, bier, vruchtensappen naar keuze en een kopje koffie), evenals de drankjes aan de bar (behalve champagne en wijnkaart) - de welkomstcocktail, de animaties aan boord, de gala-avond - de havenbelastingen - de excursies die in het programma zijn voorzien met lokale gidsen - de AEP reisbegeleider - de bijstandsverzekering.

 

top

Niet in de prijs begrepen

Dranken aan tafel tijdens de excursies (dag 3 en 4) - Drankjes van de wijnkaart en champagne aan de bar - Persoonlijke uitgaven - Fooien - Annuleringsverzekering

top

Reisdocumenten

  Belgische identiteitskaart - Europees digitiaal coronacertificaat - Europese ziekteverzekeringskaart (u kan dit aanvragen bij uw ziekenfonds)

top

Sfeerbeelden
Developed by aware