Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

2023 - Italiƫ: Venetiƫ, de lagune en Carnaval

Prijs
Prijs per persoon in tweepersoonskajuit hoofddek € 1415
Prijs in eenpersoonskajuit hoofddek € 1715
Prijs per persoon in tweepersoonskajuit bovendek € 1515
Prijs in eenpersoonskajuit bovendek € 1815

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
FEBRUARI 14/02 tot 18/02/23

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Algemeen

Venetië staat voor charme op elke straathoek, een duik in de middeleeuwen en een waar carnaval voor de smaakpapillen. De stad is ontstaan uit de zee en gericht op de zee, en heeft sinds het prille begin haar liefde met het water verzegeld. Bewonder de lagune, fascinerend en suggestief door zijn stille waters en prachtige panorama's, en Padua, een prachtig binnenland waarvan de architectuur en de artistieke rijkdom zijn getekend door de middeleeuwen en de renaissance.

top

MS MICHELANGELO 4 ankers

De MS Michelangelo, een schip van CroisiEurope, vaart op de Po en in de lagune van Venetië. Het is een 2-deks, 4 ankers klasse schip. Het bovendek heeft 27 (dubbele) hutten, terwijl het hoofddek 51 hutten heeft, waaronder een suite. Elke hut heeft een TV, radio, kluis, haardroger, douche en toilet. Het personeel aan boord van CroisiEurope zorgt voor een warm welkom voor de reizigers, in een comfortabele en warme omgeving met een goed ontworpen decor.

Dankzij zijn grootte kan deze boot in de Venetiaanse lagune varen en op een steenworp afstand van het San Marcoplein stoppen!

Het restaurant bevindt zich achteraan op het hoofddek en de lounge/bar vooraan. Het zonnedek, uitgerust met ligstoelen, is ideaal om te ontspannen en Venetië te bekijken, dankzij het panoramische uitzicht.

Dekken en technische details:

Bouwjaar: 2000
Renovatiejaar: 2017
Aantal dekken: 2
Bemanningsleden: 25
Lengte: 110 meter
Breedte: 11,40 meter
Aantal kajuiten: 78
Capaciteit in passagiers: 184

ZONNEDEK:
• Ligstoelen
• Grote schaduwrijke plek
BOVENDEK:
• Restaurant
• Salon / bar met dansvloer
• Receptie
• Buitenkajuiten
HOOFDDEK:
• Buitenkajuiten

Faciliteiten:
• TV
• Interne telefoon
• Kluis
• Omkeerbare airconditioning
• Elektriciteit 220V
• Wifi
• Badkamer met douche en WC
• Haardroger
• Selectie badartikelen
• Handdoeken
NB: geen wasservice aan boord

 

top

Programma

Vlucht: Brussel – Venetië – Brussel met Brussels Airlines (of gelijkwaardig)

Cruise: VENETIË – MAZZORBO- VENETIË – CHIOGGIA - VENETIË

Alle excursies inbegrepen.

Dag 1 : VENETIË:

Inschepen om 18.00 uur. Presentatie van de bemanning en welkomstcocktail. Diner aan boord en vrije avond in Venetië.  

Dag 2 : VENETIË – MAZZORBO

Rondleiding door de San Marco Basiliek. Met zijn koepels in oosterse stijl, zijn timpanen met flamboyante kronen, zijn marmeren en polychrome mozaïeken is de San Marco-basiliek een juweel van ongelooflijke delicatesse en rijkdom wanneer de middagzon elk detail onthult. U zult weelderige decoraties ontdekken met zijn mozaïeken op een gouden achtergrond die gebeurtenissen uit de hele geschiedenis van het christendom voorstellen.

Ontdekking van het eiland Murano. Vertrek per privéboot naar het eiland Murano, beroemd om zijn glasproductie. Bezoek aan een werkplaats voor een demonstratie glasblazen. Varen naar Venetië.

Dag 3 : VENETIË

In de voormiddag culinaire wandeling in Venetië en zijn verborgen wijken. Het bezoek start met een wandeling over de markt van Rialto, met haar talrijke kraampjes met groenten en verse zeevruchten. Vervolgens trekt u naar Cannaregio, een minder toeristische Venetiaanse volkswijk, met kerken en paleizen. U komt langs Castelletto, de rosse buurt van het middeleeuwse Venetië. Tijdens het bezoek degustatie van wijn en cicchetti (Venetiaanse tapas) in een osteria. Cruise door de lagune. Vrije namiddag in Venetië om te van het Carnaval te genieten. Vrije avond.

Dag 4 : VENETIË - CHIOGGIA (of omgeving) - VENETIË

Vertrek in de vroege voormiddag voor een vaartocht naar Chioggia.

In de namiddag bezoek aan Padua. De stad strekt zich uit rond een gezellig middeleeuws centrum met pleintjes en paleizen.

U brengt een bezoek aan de Sint-Antoniusbasiliek, waar  de beschermheilige van de stad begraven ligt. Terugkeer aan boord in Venetië. Gala-avond.

Dag 5 : VENETIË

Ontbijtbuffet aan boord. Ontscheping om 9u.