Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

2022 - Egypte: Caro en de schatten van de Nijl

Prijs
Tweepersoonskajuit per persoon 2279
Eenpersoonskajuit 2729

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
OKTOBER 27/10 tot 05/11/22

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Algemeen

Boek voor 30 mei 2022 en geniet van € 20 per per persoon vroegboekkorting!

Geen ander land spreekt meer tot de verbeelding dan Egypte. Het rijk van de sfinx, de tempels van Karnak en Luxor, de goden en de graven, de Nijl… Alles ademt een sfeer van geheimzinnigheid uit en laat een magische klank na. Een cruise op de Nijl is zonder meer een onvergetelijke belevenis.

Alvorens onze Nijlcruise aan te vatten, dompelen we onder in de geschiedenis van Caïro en omstreken; het plateau van Gizeh met de piramiden van Cheops, Chefren en Mykerinos en de reuze sfinx, samen één van de zeven wereldwonderen.

De Nijl, de grootste rivier ter wereld, was in de Oudheid de verkeersweg waarover niet alleen vergulde boten van farao’s, maar ook schepen met graan en bouwmaterialen voortgleden.

Jaarlijks trad de rivier buiten haar oevers en liet zijn vruchtbare slib achter dat levensnoodzakelijk was voor een goede oogst.

Uiteindelijk zijn het 30 farao-dynastieën, die verantwoordelijk zijn voor de 50 eeuwen kunst en cultuur die u kan aanschouwen.

De goden en farao’s blijven hun stempel drukken:  hun geschenken, de Nijl en Ra (=de zon) blijven eeuwig aanwezig in het land dat de wieg werd van onze beschaving.

Een uiterst volledig programma met de ontdekking van Caïro en Opper-Egypte.

top

M/S Princess Sarah 5* of gelijkwaardig cruise - Volpension

Cairo: Hotel Holiday Inn Maadi ***** of gelijkwaardig

Dit luxe hotel kijkt uit op de majestueuze rivier de Nijl en biedt een panoramisch uitzicht op de grote piramides van Gizeh.

Holiday Inn Cairo Maadi ligt op slechts een paar minuten rijden van enkele van de meest fascinerende bezienswaardigheden en oude wonderen van de wereld. De accommodatie heeft vrijwel alles wat u kunt verwachten van een 5-sterrenservice. De kamers zijn voorzien van airconditioning, flatscreen-tv, telefoon, een kluisje, minibar en een volledig ingericht badkamer met föhn.

Het hotel beschikt over verscheidenheid aan restaurants, waaronder Amerikaanse, Mexicaanse, Venetiaanse en Franse restaurants. Naast een gezellige bar, beschikt het hotel over een fitnessruimte, biedt het gratis pendeldienst aan naar het centrum van de stad en kan u gebruik maken van de gratis wifi.

 

top

Programma

Dag 1: HEENVLUCHT CAIRO. Vlucht vanuit Brussel naar Cairo • Onthaal en bijstand op de luchthaven en transfer naar het hotel Holiday Inn Maadi 5* (of gelijkwaardig). Avondmaal en overnachting.

Dag 2: CAIRO. Ontbijt in het hotel. DE PIRAMIDES & DE SFINX, aan de rand van de stad vindt u het plateau van Gizeh, dat één van de 7 wereldwonderen herbergt, nl de 3 PIRAMIDES met de SFINX.  Middagmaal tijdens het bezoeken. MEMPHIS & SAKKARA.  Op 16km ten zuiden van Gizeh ligt Memphis.  Tussen de ruïnes kunt u de albasten Sfinx en de kolos van Ramses II aanschouwen.  Sakkara is de grootste en oudste begraafplaats van Egypte. Deze indrukwekkende site dankt zijn bekendheid grotendeels aan de trappenpiramide van Koning Djoser alsook aan de ‘mastaba’ of begraafplaatsen van adellijke personen. Terugkeer naar uw hotel. Avondmaal en overnachting. 

 Facultatief ’s avonds: Klank- en lichtspel’ aan de piramiden

Dag 3: CAIRO-LUXOR. Ontbijt in het hotel. HET EGYPTISCH MUSEUM.  De bekendste verzameling van dit museum is de inhoud van het graf van Toetanchamon.  Middagmaal in een lokaal restaurant. BEZOEK AAN CITADEL EN MOHAMED ALI MOSKEE. Vervolg van de uitstap naar de citadel, die een panoramisch zicht over de stad biedt, en naar de weelderige moskeeën El Azhar, Sultan Hassan en Mohammed Ali en wandeling in de soeks van Khan El Khalili, de meest pittoreske bazaar en handelswijk van Caïro.

In de loop van de namiddag transfer naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht naar Luxor. Aankomst op de luchthaven en transfer naar de M/S Princess Sarah 5* (of gelijkwaardig). Avondmaal aan boord en overnachting.

Dag 4: LUXOR-EDFOE. Ontbijt aan boord. DE KOLOSSEN VAN MEMNON EN DE TEMPEL VAN HATSJEPSOET, DE KONINGINNENVALLEI EN DE VALLEI VAN DE KONINGEN: Tussen de Vallei der Koningen en de Nijl rijzen 2 reusachtige standbeelden op die 20 m hoog zijn. De kolossen van Memnon waren de bewakers van de nu verdwenen dodentempel van Amenhophis III. De beelden werden in één stuk gehouwen uit grote blokken zandsteen en zouden soms een geluid voortbrengen dat doet denken aan een klaagzang.   In Deir al-Bahari vindt u de tempel van Hatsjepsoet. Deze originele tempel behoort tot de meest geraffineerde constructies van Egypte en werd opgericht ter ere van koningin Hatsjepsoet.  Tijdens haar regering kende Egypte een periode van vrede en welvaart. De Vallei der Koninginnen ligt ten westen van de Koningsvallei, in het zuidelijke gedeelte van de Thebaanse necropool. Er zijn hier tientallen grafmonumenten te bezichtigen. Naast koninginnen en prinsen zijn hier ook heel wat andere belangrijke personen (koningskinderen...) begraven. De graven zijn aanzienlijk kleiner en minder versierd in vergelijking met de grafmonumenten die zich in de Koningsvallei bevinden.  In de Vallei der Koningen werden prachtige tempels opgericht die als begraafplaatsen dienden voor de farao’s. Hier werd o.a. het graf van Toetanchamon gevonden, waarvan de inhoud in het museum van Caïro tentoongesteld wordt. De Vallei der Koningen telt meer dan 80 graven. Langs een nauwe doortocht bereikt u de grafzuilen van Ramses II. De meeste graven zijn hier zwaar beschadigd. Verder naar Edfoe. Lunch en avondmaal aan boord. Overnachting.

Dag 5: EDFOE – ASWAN. Ontbijt aan boord. De TEMPEL VAN EDFOE is prachtig bewaard gebleven. Door zijn afmetingen (137 m lang) is het de tweede grootste tempel van het land, na Karnak. Twee statige standbeelden van de god Horus bewaken plechtig de ingang.  Bezoek per calèche.  Alle maaltijden aan boord.  Verder naar Aswan. Overnachting aan boord.

Dag 6: ASWAN. Ontbijt aan boord.  ’s Morgens beginnen we met een bezoek aan de TEMPEL VAN PHILAE: De tempel van Philae werd ontmanteld en weer opgebouwd op het eiland Agilika, ruim 500 meter van zijn oorspronkelijke plek op het eiland van Philae. Het tempelcomplex is gewijd aan de godin Isis en bevat diverse altaren en heiligdommen. Nadien bezoeken we de HOGE DAM EN DE ONVOLTOOIDE OBELISK: Hoewel de Hoge Dam door sommigen als een bewijs van de grootheidswaanzin van Nasser wordt beschouwd, is hij er op zijn minst in geslaagd om het debiet van de Nijl onder controle te houden. Zo behoedt de dam een groot deel van Egypte voor hongersnood in droge periodes en voor overstromingen in periodes van zware regenval.  U bezoekt vervolgens de Onvoltooide Obelisk. Deze obelisk zou de grootste ter wereld geweest zijn, maar werd ter plaatse achtergelaten toen het graniet begon te barsten. Lunch aan boord. Avondmaal aan boord. Overnachting aan boord.

Facultatief: namiddag : boottocht met feloek rond de eilanden op de Nijl.

Dag 7: ASWAN.  Ontbijt aan boord. Vrije dag. Avondmaal en overnachting aan boord.

Facultatief: Mogelijkheid om een bezoek te brengen aan de tempel van ABOE SIMBEL: Vertrek 's morgens vroeg naar Aboe Simbel per autocar. Uit architecturaal oogpunt is de Grote Tempel van Aboe Simbel één van de mooiste en meest volmaakte tempels. Deze majestueuze tempel heeft een voorgevel van 38 m, volledig uitgehouwen in de rotsen, en ligt verscholen in de Nubische woestijn. Toen de tempel tijdens de bouw van de Hoge Dam dreigde te overstromen, werd hij tijdens een grootscheepse reddingsactie volledig verplaatst. Achter de indrukwekkende standbeelden van de farao op zijn troon ligt de binnenruimte van de tempel, waar u het spel van de zonnestralen kunt bewonderen dat ingenieus werd uitgedokterd door de architecten van de farao.  Lunch aan boord. De rest van de dag genieten aan boord van onze Nijlcruise. Avondmaal en overnachting aan boord.

Facultatief: bezoek aan het Nubisch museum  of het Nubisch dorp of  ‘s avonds klank- en lichtspel aan de tempel van Philae.

Dag 8: ASSOUAN – KOM OMBO – LUXOR. Ontbijt aan boord. DE  TEMPEL VAN KOM OMBO: de site van Kom Ombo of Pa-Sobek, het huis van de krokodillen-god, bevat belangrijke overblijfselen van een tempel die uniek is in zijn soort: het is in feite een dubbele tempel waarvan het eerste gedeelte gewijd is aan Sobek, de god van de vruchtbaarheid met zijn krokodillenkop, en het tweede gedeelte aan Horus de Grote, god van de oorlog met de valkenkop.  Verder met de boot naar Edfou en middagmaal aan boord. Navigatie naar Luxor via Esna Lock.  Avondmaal en overnachting aan boord.

Inbegrepen voor onze reizigers: boottocht per feloek en botanische tuinen.

Dag 9: LUXOR. Ontbijt aan boord. Ontdekking van de rechternijloever met het bezoeken van de tempels van Luxor en Karnak.  Lunch en avondmaal aan bord. DE TEMPELS VAN LUXOR: Aan de oevers van de Nijl ligt de tempel van Luxor, een schitterend overblijfsel uit de periode dat Thebe de hoofdstad was van het koninkrijk. Met zijn indrukwekkende afmetingen en zijn hoge zuilen is hij een lust voor het oog. DE TEMPEL VAN KARNAK: Ongeveer 3 km verder ligt de tempel van Karnak, zonder twijfel de meest indrukwekkende van het land. Hij is ongeveer 1,5 km bij 800 m groot en gedurende 1.500 jaar werd hij voortdurend ontmanteld, gerestaureerd, uitgebreid en heringericht. Karnak is de grootste zuilentempel ter wereld met als uitschieter de grote zuilenhal met maar liefst 134 zuilen van 23 m hoog. Overnachting aan boord.

Inbegrepen voor onze reizigers: ‘Klank- en lichtspel’ aan de tempel van Karnak.

Dag 10: LUXOR  BRUSSEL. Ontscheping en transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel (via Cairo).

top

In de prijs begrepen

De heen- en terugvlucht met Egyptair of gelijkwaardig in ‘economy class’ vanuit Brussel • de binnenlandse vlucht Caïro-Luxor met Egyptair of gelijkwaardig in ‘economy class’ • de luchthaventaksen en brandstoftoeslagen aan € 262,47 (van toepassing op 01/03/2022) • de transfers luchthaven-hotel-luchthaven en de verplaatsingen zoals beschreven in het programma • het verblijf in volpension van het diner de eerste dag tot aan het avondmaal van dag 9, evenals de middagmalen tijdens de inbegrepen excursies • de excursies en entreegelden zoals vermeld in het programma • het vermelde excursiepakket inbegrepen gedurende de Nijlcruise onder begeleiding van een Nederlandstalige gids-Egyptoloog ter plaatse • de begeleider AEP Travel, die zorgt voor de vertaling naar het Frans en de bijstandsverzekering.

top

Niet in de prijs begrepen

Het visum (€ 26 persoon, cash ter plaatse te betalen) • de facultatieve activiteiten • dranken aan tafel en de niet voorziene maaltijden • de persoonlijke uitgaven • de kosten van een kruier • de fooien voor de gids en bemanningsleden (70 € per persoon te voorzien, cash ter plaatse te betalen (verplicht))  • annuleringsverzekering.

Facultatieve Excursies : inschrijvingen en betalingen tot 6 weken voor vertrek:

Dag 2Klank- en lichtspel’ aan de piramiden: 40 € per persoon

Dag 6: Boottocht met feloek rond de eilanden op de Nijl: 40 € per persoon

Dag 7: Aboe Simbel: 115 € per persoon

Dag 7: Nubisch Museum: 30 € per persoon

Dag 7: Nubisch Dorp : 35 € per persoon

Dag 7: Klank- en Lichtspel aan de tempel van Philae : 35 € per persoon

top

Reisdocumenten

Belgisch paspoort minstens 6 maanden geldig bij aankomst of geldige Belgische identiteitskaart + 2 pasfoto’s

top

Reisgegevens

Onder voorbehoud:

MS 726   27OCT   BRU-CAI   15:4 5- 20:05  

MS 068   29OCT   CAI-LXR    18:00 - 19:05

MS 061   05NOV   LXR-CAI    05:30 - 06:40

MS 725   05NOV   CAI-BRU    09:50 - 13:35

top

Sfeerbeelden


Bijkomende informatie

Gezondheid: geen verplichte vaccinatie.

Tijdsverschil: geen tijdsverschil

Munteenheid: € 1 = ca. 17,60 Egyptische pond (EGP) (februari 2022).

Betalingswijze: Egyptische Pond, Euro's en kredietkaarten.

Talen: het Arabisch (officiële taal) , Engels en Frans in de toeristische centra.

Klimaat: in de winter (van november tot eind februari) is het weer overal aangenaam: in het noorden meestal zonnig, in het zuiden droog en gematigd. In de zomer is het heet in het noorden, in het zuiden voelt het minder heet aan omdat de lucht er droger is.

Minimum aantal deelnemers voor een gegarandeerd vertrek: 15 personen. 

top


Developed by aware