Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

2022 - FRANKRIJK – HAUTE-MARNE/BOURBONNE-LES-BAINS: Haute-Marne- Bourbonne-les-Bains

Prijs
Prijs per persoon in tweepersoonskamer € 1175
Prijs in eenpersoonskamer € 1335

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
OKTOBER 09/10 tot 16/10/22

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Algemeen

Bourbonne-les-Bains is al ruim 2000 jaar bekend om zijn thermaal water dat een heilzame werking heeft op artrose, reuma en aandoeningen van de luchtwegen. Het kuuroord ligt in een schitterend landschap, dichtbij de bron van de Maas, en heeft interessante bezienswaardigheden.
Je kan aan deze reis deelnemen als kuurgast of als niet-kuurgast. In de voormiddag (gedurende zes dagen) krijg je, na een doktersbezoek, vier therapiebehandelingen aangeboden. Wie niet kuurt, geniet van het hotel en de omgeving. In de namiddag verkennen we het stadje en de omgeving.

top

Hotel Les Lauriers Roses**

 

Dit comfortabele hotel ligt in het centrum van Bourbonne-les-Bains tegenover de thermen. De kamers met badkamer en wc hebben tv en wifi. (Er is geen haardroger, maar bij de receptie van het hotel zijn er twee beschikbaar.) De eenpersoonskamers met eenpersoonsbed en sanitair zijn ongeveer 11m² groot. Het hotel heeft een lift, bibliotheek, bar, restaurant, tv-zaal en terras.

www.lauriers-roses.fr

 

top

Programma

Dag 1:

Vertrek per autocar van Brussel-Zuid station naar Bourbonne-les-Bains. Vrij middagmaal onderweg. Aankomst in het hotel voorzien in de late namiddag, avondmaal in het hotel.

Dag 2 tot 7:

Verblijf in volpension (drank niet inbegrepen)

Voor kuurgasten: Verplicht doktersbezoek (€ 40) . 6 dagen thermale gezondheidskuur in de voormiddag, met 4 behandelingen per dag (aromatisch hydromassagebad, thermale hammam, kleipakkingen, straal- of regendouches).

5 namiddagen begeleide excursies* in de omgeving (voor kuurgasten en niet-kuurgasten):

  • Bourbonne-les-Bains. Tijdens een stadsbezoek ontdek je de geschiedenis van dit kuuroord, het kasteelpark, het Gallo-Romeinse museum, de lokale kunstschilders, de kerk, het casino.
  • Bron van de Maas en bezoek aan Nogent-en-Bassigny en Coiffy le Haut .

Rondleiding in het “Musée de la Coutellerie” in NOGENT en BASSIGNY. Het museum van bestek presenteert, in een moderne setting, de technische en sociale geschiedenis van de bestekactiviteit van het Nogent-bekken van de 18de eeuw tot heden aan de hand van bestek, beitels en medisch-chirurgische instrumenten. Op de terugweg naar ons hotel stoppen we aan een wijnkelder,  SCEA Les Coteaux de Coiffy. Presentatie en proeverij van wijnen in het "Maison du Vin": rood, wit, rosés en traditionele methoden van vijf verschillende druivensoorten. Meerdere malen medaillewinnaars op het Concours Général Agricole de Paris, geselecteerd in de Guide Hachette en in de Guide du Routard. 

  • Le Pays de la Vannerie-La Maison de la Vannerie in Fayl-Billot

Franse hoofdstad van de rietcultuur en vlechten. Technisch, cultureel en historisch referentiecentrum van het beroep: tentoonstellingen van mandenmakerij-materialen en , traditionele, hedendaagse en designcreaties. Op de terugweg houden we halt in Anrosey bij « Confitures des Carmottes » : Meer dan 50 soorten gelei en jam gebruikt op de boerderij, bereid volgens traditionele recepten op basis van fruit geoogst uit de bossen, weiden, boomgaarden en tuinen van de Amance vallei. Bezoek aan het atelier, gevolgd door een degustatie van pannenkoeken met confituur en een drankje.

  • Ontdekking van de “savoir-faire” van de Vogezen

Ambachtelijke suikergoedwerkplaats, bestekfabriek en glasmuseum in Hennezel-Clairey. Bezoek aan de Confiserie Délisvosges. Ontdek in een voormalige fabriek aan de oevers van de Saône de uit natuurlijke grondstoffen, ambachtelijke vervaardiging van de “Bonbons des Vosges”. Het mysterie van snoep...met degustatie.

 Vervolgens houden we halt aan de “Fabrique de couverts” Orfèvre in Darney sinds 1862, erfgenaam van een lange traditie van goudsmeden, waar u uitleg krijgt over de productie van bestek in massief zilver, over de zilver- en goudsmeedkunst en roestvrij staal. Andere producties: culinaire gebruiksvoorwerpen, servies en decoratie...

Tot slot brengen we een geleid bezoek aan het “Musée du Verre, du Fer, du Bois” in Hennezel-Clairey

Ontdek de oude activiteiten van de mensen van het bos: glas, ijzer, hout en borduurwerk. een getuigenis van een knowhow van vijf eeuwen. Bezoek ook de zaal van de glasblazer François-Théodore LEGRAS (1839-1916) die in de leer ging bij de glasblazerij van Clairey: waar je prachtige glasproducties uit de art nouveau-tijd kan bewonderen.

  • Champlitte : Museum voor Volkskunst en Tradities en Museum voor Kunst en Techniek

Gelegen in het kasteel, biedt het Museum voor Volkskunst en Tradities een glimp van de landelijke samenleving aan het begin van de twintigste eeuw. Het Museum voor Kunst en Techniek belicht de veranderingen die zich aan het einde van de negentiende eeuw voordeden. Nieuwe energiebronnen zoals de stoommachine, de verbrandingsmotor of elektriciteit zullen een revolutie teweegbrengen in de werkmethoden in verschillende beroepen. Tijdens je verblijf stelt de plaatselijke Dienst voor Toerisme nog meer activiteiten voor, zoals wandelingen, een dansnamiddag, tentoonstellingen, bezoeken enz.

 Dag 8:Na het ontbijt, terugreis per autocar naar Brussel.

*Programma onder voorbehoud van wijzigingen rekening houdend met de geldende Covid-condities.

top

In de prijs begrepen

De reis per autocar H/T • verblijf in volpension van het avondmaal de eerste dag tot het ontbijt de laatste dag • de excursies vermeld in het programma • de lokale verblijfstaxen • de begeleider van AEP Senior Department • de bijstandsverzekering

Voor kuurgasten: 4 therapiebehandelingen per dag gedurende 6 dagen

top

Niet in de prijs begrepen

De maaltijden tijdens de heen- en de terugreis • de dranken aan tafel • de annuleringsverzekering • verplicht doktersbezoek (+/- 40 €)

top

Reisdocumenten

Belgische identiteitskaart – Corona paspoort- Europese ziekteverzekeringskaart (kan u vragen aan het ziekenfonds).

top

Sfeerbeelden
Developed by aware