Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

2023 - FRANKRIJK - BOURBONNE-LES-BAINS: Haute-Marne - Bourbonne-les-Bains

Prijs
Prijs per persoon in tweepersoonskamer € 1289
Prijs in eenpersoonskamer € 1489

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
SEPTEMBER 24/09 tot 01/10/23

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Algemeen

Bourbonne-les-Bains is al ruim 2000 jaar bekend om zijn thermaal water dat een heilzame werking heeft op artrose, reuma en aandoeningen van de luchtwegen. Het kuuroord ligt in een schitterend landschap, dichtbij de bron van de Maas, en heeft interessante bezienswaardigheden.
Je kan aan deze reis deelnemen als kuurgast of als niet-kuurgast. In de voormiddag (gedurende zes dagen) krijg je, na een doktersbezoek, vier therapiebehandelingen aangeboden. Wie niet kuurt, geniet van het hotel en de omgeving. In de namiddag verkennen we het stadje en de omgeving.

top

Hotel Les Lauriers Roses**

Dit comfortabele hotel ligt in het centrum van Bourbonne-les-Bains tegenover de thermen. De kamers met badkamer en wc hebben tv en wifi. (Er is geen haardroger, maar bij de receptie van het hotel zijn er twee beschikbaar.) De eenpersoonskamers met eenpersoonsbed en sanitair zijn ongeveer 11m² groot. Het hotel heeft een lift, bibliotheek, bar, restaurant, tv-zaal en terras.

Hotel: www.lauriers-roses.fr

 

top

Programma

Dag 1:

Vertrek per autocar van Brussel-Zuid station naar Bourbonne-les-Bains. Vrij middagmaal onderweg. Aankomst in het hotel voorzien in de late namiddag, avondmaal in het hotel.

Dag 2 tot 7:

Verblijf in volpension (drank niet inbegrepen)

Voor kuurgasten: Verplicht doktersbezoek (€ 40). 6 dagen thermale gezondheidskuur in de voormiddag, met 4 behandelingen per dag (aromatisch hydromassagebad, thermale hammam, kleipakkingen, straal- of regendouches).

  • Bourbonne-les-Bains. Tijdens een stadsbezoek ontdek je de geschiedenis van dit kuuroord, het kasteelpark, het Gallo-Romeinse museum, de lokale kunstschilders, de kerk, het casino.

Tijdens je verblijf stelt de plaatselijke Dienst voor Toerisme nog meer activiteiten voor, zoals wandelingen, een dansnamiddag, tentoonstellingen, bezoeken enz.

Dag 8: Na het ontbijt, terugreis per autocar naar Brussel.

*Programma onder voorbehoud van wijzigingen rekening houdend met de geldende Covid-condities.

top

In de prijs begrepen

De reis per autocar H/T • verblijf in volpension van het avondmaal de eerste dag tot het ontbijt de laatste dag • de excursie vermeld in het programma • welkomstdrankje • de AEP Travel begeleid(st)er, die zorgt voor de vertaling naar het Nederlands • de verblijfstaks en de bijstandsverzekering.

Voor kuurgasten: 4 therapiebehandelingen per dag gedurende 6 dagen (aromatisch hydromassagebad, thermische hammam, kleipakkingen, jet- of regendouches, …).

Korting voor niet-kuur gasten:  € 260,00

top

Niet in de prijs begrepen

De maaltijden tijdens de heen- en de terugreis • de dranken aan tafel • de betalende excursies voorgesteld door de Dienst voor Toerisme van Bourbonne-les-Bains • de annuleringsverzekering • de lokale verblijftaks (+/- € 10 per persoon ter plaatse te betalen) • verplicht doktersbezoek (+/- € 40)

top

Reisdocumenten

Belgische identiteitskaart – Corona paspoort- Europese ziekteverzekeringskaart (kan u vragen aan het ziekenfonds).

top

Sfeerbeelden
Developed by aware