Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

2022- Jordaniƫ: In de voetsporen van Lawrence of Arabia

Prijs
tweepersoonskamer per persoon € 2329
eenpersoonskamer € 2589

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
OKTOBER 12/10 tot 19/10/22

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Algemeen

Jordanië, op het kruispunt van de oude karavanen van wierook en specerijen, waar islam en christendom, Oost en West, elkaar ontmoeten, is vandaag een eiland van vrede te midden de stormen van de regio. Jordanië herbergt talloze schatten en de landschappen zijn adembenemend. Vele beschavingen hebben in deze felbevochten streek eeuwenlang hun sporen nagelaten. De archeologische vindplaatsen zijn bijzonder goed bewaard gebleven en gerestaureerd.

Afbeeldingsresultaat voor jordan petra 

top

Rondreis in 4* hotels - volpension

Dag 1: hotel Samawer 4 * (of gelijkwaardig)

Dag 4: hotel Petra Panorama of hotel Old Village 4* (of gelijkwaardig)

Dag 6: magic Camp (of gelijkwaardig) (privé tenten met toilet)

Afbeeldingsresultaat voor wadi rum camping

Dag 7: hotel Ramada Resort 4* (of gelijkwaardig)

top

Programma

Dag 1: Vervoer per autocar van Brussel naar Amsterdam en vlucht naar Amman. Vervoer naar het hotel.

Dag 2: Amman – de woestijnkastelen. Vertrek naar de uitgestrekte vlakke woestijn in het oosten van Jordanië. De indrukwekkende kastelen langs de weg werden in de 7e en 8e eeuw gebouwd door de  Omajjaden-kaliefen, die er een of twee keer per jaar een groot feest organiseerden om de gunst van de stamhoofden van de nomaden te behouden. Het eerste kasteel op onze route is Qasr al-Kharaneh. Qasr Amra is het beroemdste kasteel van de Omajjaden. Qal'at al-Azraq werd in zwart basalt gebouwd door de Romeinen, gerenoveerd door de Byzantijnen en later heringericht door de Omajjaden. Terug naar Amman. Van op de citadel heb je een adembenemend uitzicht over de benedenstad. Bezoek aan het archeologisch museum en het Romeinse theater. 

Dag 3: Amman – Jerash – Ajlun – Amman. Vertrek naar het noorden voor een bezoek aan Jerash. Het oude Gerasa is een van de best bewaarde Grieks-Romeinse steden ter wereld. Bezoek aan de archeologische site met indrukwekkende monumenten. Verder naar Ajlun bezoek aan het fort van Qala’atar-Rabad, dat  door de Arabieren werd gebouwd om zich te verdedigen tegen de kruisvaarders. Bezoek aan Um Qais, het oude Gadara, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt op het meer van Galilea, de Yarmouckrivier en de Golanvlakte. Terug naar Amman.

Dag 4: Amman – Madaba – Mount Nebo – Kerak – Petra. Vertrek langs de Koningsweg, de oude Romeinse route, naar Madaba, de belangrijkste christelijke stad van Jordanië, waar nog resten van een rijk verleden te vinden zijn in de moderne stad. De Grieks-orthodoxe St.-Joriskerk herbergt goed bewaarde mozaïeken uit de 6e eeuw, waaronder een opmerkelijke landkaart van het oude Palestina. Verder naar de Neboberg, van waar je een spectaculair uitzicht hebt op de Dode Zee en de heuvels van Judea. Verder richting Kerak, met zijn grote vesting uit de kruisvaarderstijd boven op een rots. Aankomst in de namiddag in Petra en intrek in het hotel.

 

Dag 5: Petra. Petra werd in de 6de eeuw v.Chr. door de Nabateeërs uit de rots gehouwen. Het is een echt natuurwonder, waar talloze kleuren zich vermengen tot prachtige landschappen. Je komt er via de Siq, een smalle kloof die uitloopt op de gevel van de Kazneh, de "schatkamer". Verderop verschijnen telkens andere gebouwen die in de rots zijn uitgehouwen. Je wandelt langs een theater, graven, tempels en straten met mooie rijen kolommen, en je verneemt gaandeweg de geschiedenis van deze wonderlijke plek.

Dag 6: Petra – Wadi Rum. Vertrek naar de Wadi Rum, bekend om haar uitzonderlijke landschappen met gigantische roze-oranje rotspieken die door erosie zijn ontstaan en hier en daar optorenen in de woestijnvlakte. Het gebied werd door de Unesco uitgeroepen tot natuur- en cultuurerfgoed en  werd vereeuwigd in de film ‘Lawrence of Arabia’.Je zal deze betoverende omgeving verkennen tijdens een rondrit met een terreinwagen. Logement in een woestijnkamp met overnachting in een bedoeïenentent.(privé tenten met toilet)

Dag 7: Wadi Rum – Dode Zee. Vertrek naar de Dode Zee, zo’n 400 meter onder de zeespiegel en beroemd om haar rijkdom aan mineralen. Vrije tijd om te ontspannen en te “zwemmen” in het warme zoutste water ter wereld. Je zal er niet in slagen te zinken, maar moeiteloos blijven drijven. Verder naar het hotel.

 

Dag 8: Na het ontbijt, vervoer naar de luchthaven van Amman en terugvlucht naar Amsterdam. Vervoer per autocar naar Brussel.

 

top

In de prijs begrepen

De heen- en terugvlucht met Royal Jordanian in ‘economy class’ vanuit Amsterdam (autocar inbegrepen Brussel-Amsterdam-Brussel). Het vervoer luchthaven-hotel-luchthaven en de verplaatsingen beschreven in het programma.  Het verblijf in volpension, van het avondmaal van dag 1  tot het ontbijt van dag 8. De uitstappen vermeld in het programma met een Franstalige lokale gids. De toegangsgelden aan de sites en musea en het groepsvisum   De AEP Travel begeleider, die zorgt voor de vertaling naar het Nederlands en de bijstandsverzekering.

top

Niet in de prijs begrepen

Dranken en maaltijden niet voorzien in het programma, de kruierdienst, de facultatieve activiteiten, de persoonlijke uitgaven, fooien (verplicht! ongeveer 6USD/pp/dag), annuleringsverzekering.

top

Reisdocumenten

Internationaal paspoort geldig to 6 maanden na terugreis. Corona paspoort. Visumkosten inbegrepen.

top

Reisgegevens

Tijdsverschil: winter +2u, zomer +1u;

Talen: het Arabisch en het Engels;

Munteenheid: de Jordaanse dinar (JOD) - € 1 = 0.822215 JOD (oktober 2021);

Betalingswijze: euro's en kredietkaarten;

GSM : Proximus, Mobistar en Base;

Klimaat: vergelijkbare seizoenen als in België. Kouder in de wintermaanden, een droge hitte in de zomer. In het lager gelegen Aqaba en de Dode Zee voelt het warmer door de hogere luchtvochtigheid;

Elektriciteit: zowel 110 als 220 volt, afhankelijk van het hotel. Een adapter is aan te raden.

Weekend: donderdag en vrijdag.  

top

Sfeerbeelden


Bijkomende informatie

Eten en drinken: in Jordanië begint de maaltijd meestal met een mezze waarbij je hummus, komkommer- en tomatensalade, tabouleh en andere lekkernijen kan proeven. Voor het hoofdgerecht heb je de keuze uit kebabs, meestal met lamsvlees of gevogelte. Als afsluiter van een lekkere maaltijd kan je genieten van een mierzoete baklava of een narguile of waterpijp proberen. 

Fotografie: vraag steeds toelating indien je iemand wil fotograferen. Fotografeer nooit militaire gebouwen en religieuze handelingen.   

Kleding: voor Jordanië gelden geen strenge voorschriften, tenzij bij een bezoek aan moskeeën. Hier moeten vrouwen het hoofd, armen en benen bedekken. Wandelschoenen, een zonnebril en zonnecrème zullen zeker van pas komen. Indien je contactlenzen draagt, is het aan te raden een bril te dragen tijdens uw verblijf vanwege het opstuivende fijne zand en stof.   

Inentingen en medische verzorging:  Geen verplichte inentingen, maar je dient je wel in orde te stellen met de basisinentingen (tetanus, difterie, andere … ). Voor de meest recente informatie hieromtrent, gelieve contact op te nemen met je huisarts of met het Instituut voor Tropische Geneeskunde (tel. 0902 88 0 88 of 03/247 66 66). Indien je, je niet goed voelt, ziek wordt of een dokter wil raadplegen, aarzel dan zeker niet om onmiddellijk je reisbegeleider te contacteren, we staan je met de nodige raad hieromtrent bij. Bewaar bij een doktersbezoek steeds je facturen voor je verzekering.

Neem ook alle nodige documenten mee van je verzekering en/of ziekenfonds. Wij hopen natuurlijk dat deze overbodig zullen zijn, maar ze komen steeds van pas bij problemen.

Opgelet : niet alle ziekenfondsen betalen medische kosten terug voor reizen buiten Europa. Voor meer informatie neem je best contact op met je ziekenfonds of raadpleeg  www.mutas.be.

top


Developed by aware