Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

2022 - Roemenië: Ontdekking van Roemenië

Prijs
Prijs per persoon in tweepersoonskamer € 1575
Prijs per persoon in eenpersoonskamer € 1810

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
SEPTEMBER 30/09 tot 07/10/22

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Algemeen

Roemenië heeft cultuur in overvloed; het is een magisch land met twee gezichten. Hier ontdek je nog authentieke oude stadjes, imposante kastelen en beschilderde kloosterkerken. Enerzijds is er de ongerepte natuur en de landelijke armoede en anderzijds heb je de grimmige Sovjet-architectuur en het nieuwe geld. In Roemenië delen paarden en karren nog de weg met auto’s en middeleeuwse kastelen wedijveren er met moderne torenblokken.

In het hart van Roemenië en in de greep van de Karpaten ligt de regio die we kennen als Transsylvanië (Zevenburgen). Deze magische, mysterieuze regio zorgt voor het stereotiepe beeld dat we hebben van Roemenië, het land van graaf Dracula. Deze bloeddorstige vorst, waar Bram Stoker waarschijnlijk zijn romanfiguur op heeft gebaseerd, leefde in de 15e eeuw. Het sprookjesachtige kasteel Bran in de gelijknamige plaats staat bekend als het kasteel van Dracula.

top

Verblijf in 4**** hotels in volpension

Verblijf in 4**** hotels in volpension:

1 N in Boekarest: hotel Novotel 4*

2 N in Poiana Brasov: Hotel Ana Sports & Spa 4*

2 N in Sibiu: Hotel Continental Forum 4*

1 N in Alba Iulia: Hotel Transilvania 4* en

1 N in Boekarest: hotel Novotel 4*

(of gelijkwaardig)

top

Programma

Dag 1: BRUSSEL -  BOEKAREST

Vlucht vanuit Brussel naar Boekarest • Aankomst op de luchthaven • Onthaal door de gids en vertrek naar  het hotel • Avondmaal in het hotel.

Dag 2: BOEKAREST– POIANA BRASOV

Na het ontbijt vertrek naar Sinaia en bezoek van de mooiste kastelen ter wereld: het Kasteel van Peles gebouwd aan het einde van de 19de eeuw door de Duitse koning Carol I en diende als zomerresidentie tot 1947. Vandaag de dag is het kasteel een uitstekend museum met behoud van de originele meubels, decoraties en schilderijen. De volgende halte is Azuga een klein en aantrekkelijk stadje gelegen in de Prahova Vallei. Deze regio ligt in het midden van de majestueuze Karpaten. We bezoeken de Rhein  Wijnkelder, sinds1892 gekend als de Rhein & Cie Azuga. Hierna vertrek naar het bergstation Poiana Brasov •  diner in het hotel en overnachting.

Dag 3: BRASOV - PREJMER- BRASOV

Na het ontbijt vertrek voor het bezoek aan de grootste versterkte kerk in Zuidoost-Europa. Prejmer werd gebouwd door teutoonse ridders in 1212.In haar 500 jarig bestaan werd het fort 50 keer belegerd en werd het slechts eenmaal ingenomen in 1611. Elke familie in het dorp had een aangewezen kamer in het geval van een aanval: 272 kamers, over vier verdiepingen en verbonden door houten trappen • Vertrek  naar Brasov. • Bezoek van de stad , met de Zwarte Kerk en het Scheidistrict, Brasov was één van de zeven originele Saksische versterkte citadellen en zijn locatie aan de kruising van 3 Roemeense provincies en de handelsroute tussen het Ottomaanse Rijk en West-Europa bracht aanzienlijk wat rijkdom met zich mee voor de inwoners. Dankzij de goed bewaarde architectuur is het de setting voor vele films. Je vindt er de kleinste straten van Europa •  Hierna bezoek van het beroemdste kasteel van Oost-Europa: het kasteel van Dracula. Het kasteel werd gebouwd door de Saksen om de grens tussen Transsylvanië en Wallachia te beschermen.  Terugkeer naar het hotel voor diner en overnachting.

 

Dag 4: BRASOV - SIGHISOARA - SIBIU

De ommuurde stad Sighisoara is de oudste middeleeuwse citadel van Europa, opgenomen in de Unesco Werelderfgoedlijst en bekend om zijn klokkentoren, de Evangelische kerk op de heuvel en de geboorteplaats van graaf Dracula.  • Vrije tijd om de klokkentoren te bezoeken (facultatief) en wat te gaan drinken in het geboorte huis van Vlad Dracul (de vader van Dracula). Het huis doet tegenwoordig dienst als een restaurant. • Vertrek en bezoek  de versterkte kerk van Biertan gebouwd tussen 1490 & 1516. Het fort was de residentie van de Lutherse bisschoppen. • Naar Sibiu voor de overnachting in de weelderige binnenstad. • Diner in een typisch restaurant.

Dag 5: SIBIU-SIBIEL

Ontbijt en bezoek aan de prachtige Europese cultuurhoofdstad Sibiu (2007). Sibiu is een voetgangersvriendelijke stad met 2 gemakkelijk bereikbare delen: de binnenstad, met de meeste historische bezienswaardigheden, en de buitenstad, met haar rijen kleurrijke huizen omgeven door indrukwekkende stadsmuren en torens met uitzicht op de Cibin-rivier. Een architecturale mengeling van gotiek, renaissance, barok en art nouveau maken van Sibiu een pareltje. We ontdekken de hoogtepunten van de oude stad, zoals de katholieke kerk, het Grote Plein, de Leugenaarsbrug, het Huet-plein, de orthodoxe kathedraal en de Evangelische Kerk. •  Na het bezoek vertrek naar het dorpje Sibiel waar wij de  lokale bevolking ontmoeten voor een traditionele middagmaal met huiswijn en schnaps!  Terugkeer naar Sibiu voor het avondmaal in een typisch restaurant.

Dag 6: SIBIU-TURDA-ALBA IULIA

Vandaag bezoeken we het charmante stadje Mediaș,  met de scheve toren en Turda,bekend door de diepe, oude zoutmijnen die getransformeerd zijn in een spectaculaire toeristische attractie. Met een aantal liften daalt u 100 meter af in de mijn waar muren van zout u omringen.Vertrek aar Alba Iulia, de historische stad met het ommuurde centrum van de hand van de Franse architect Sébastien Vauban. De EU gaf een bijdrage van 60 miljoen euro voor de restauratie van de citadel. 

Dag 7:ALBA IULIA-BALEA MEER-BOEKAREST

Na het ontbijt trekken we richting het Balea Meer langs de Transfăgărășan weg , een zeldzaam mooie en 90 kilometer lange weg, die de verbinding vormt tussen Transsylvanië en Walachije  Deze weg, met het hoogste punt van 2.134 meter, is alleen maar open tussen juni en oktober en is tevens één van de hoogste punten van Roemenië. Het Baleameer (Lacul Balea) is een gletsjermeer, met een oppervlakte van 4,65 hectare, een lengte van 360 meter en een breedte van 190 meter. Na de lunch vertrek naar het klooster van Curtea Arges waar de koninklijke begraafplaats is. Aankomst in Boekarest  en diner in de oude stad in het iconische restaurant Caru' cu bere.

Dag 8: BOEKAREST - BRUSSEL 

Ontbijt en bezoek aan Boekarest met het Paleis van het Parlement (buitenkant), het plein van de Revolutie en de Patriarchale Kathedraal. Bezoek aan het etnografisch openluchtmuseum in het Koning Michael I Park, dat het traditionele Roemeense dorpsleven laat zien. Het museum beslaat meer dan 100.000 m² en bevat 272 authentieke boerenhoeves en huizen uit heel Roemenië. Vertrek naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

 

top

In de prijs begrepen

De heen- en terugvlucht met Lufthansa in ‘economy class’ vanuit Brussels Airport – de luchthaventaksen en brandstoftoeslag zoals van toepassing op 01/09/2021 - Het vervoer luchthaven-hotel-luchthaven en de verplaatsingen beschreven in het programma.  Het verblijf in volpension, van het avondmaal van dag 1  tot het ontbijt van dag 8. De uitstappen vermeld in het programma met een Franstalige lokale gids. De toegangsgelden tot de sites zoals vermeld in het programma - de begeleider AEP Senior Department, die zorgt voor de vertaling naar het Nederlands en de bijstandsverzekering.

top

Niet in de prijs begrepen

Dranken en maaltijden niet voorzien in het programma, de kruierdienst - de facultatieve activiteiten - de persoonlijke uitgaven - fooien voor de gids en chauffeur (verplicht! ongeveer 3 €/pp/dag) - annuleringsverzekering.

top

Reisdocumenten

Belgische identiteitskaart – Corona paspoort- Europese ziekteverzekeringskaart (kan u vragen het aan  ziekenfonds).

top

Reisgegevens

Vluchten: Lufthansa (of gelijkwaardig), voorlopige vluchturen:

30/09/2022      LH2287           BRU-MUC      13:45-15:00

30/09/2022      LH1652           MUC-OTP       15:45-18:45

07/10/2022      LH1653           OTP-MUC       19:25-20:35

07/10/2022      LH2294           MUC-BRU       21:25-22:45

top


Developed by aware