Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

2023 - Schotland: Woeste natuurpracht, kastelen, tuinen, cultuur

Prijs
Tweepersoonskamer per persoon € 2339
Eenpersoonskamer € 2599

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
MEI 30/05 tot 06/06/23

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Algemeen

Schotland, het land van kastelen, woeste landschappen, kilts, Loch Ness, rokerige whisky en doedelzakken én véél sfeer : Schotland spreekt al eeuwenlang tot ieders verbeelding. De natuur is er ongeëvenaard, en dat is ook de filmindustrie niet ontgaan. James Bond, Harry Potter, Outlander en Braveheart legden het prachtige land vast op de gevoelige plaat.

Zin om de ongerepte natuur en eeuwenoude cultuur van Schotland zelf te ontdekken? Laat je onderdompelen in de Schotse geschiedenis en de mythen, de natuurpracht en de Schotse iconische steden Edinburg en Glasgow en bezoek de Schotse geliefde plekjes van The Queen.

Het zuiden van Schotland is uitgeroepen tot één van de Best in Travel-bestemmingen van Lonely Planet voor 2023!

top

Rondreis in volpension in 3* hotels

2 nachten hotel Mercure Livingstone, Edinburgh *** (of gelijkwaardig)

2 nachten hotel Holiday Inn Express City Centre, Aberdeen*** (of gelijkwaardig)

1 nachten hotel Strathspey, Aviemore*** (of gelijkwaardig)

2 nachten Riverside Lodge, Glasgow*** (of gelijkwaardig)

top

Programma

Dag 1: BRUSSEL - EDINBURGH (+/- 50 km)

Vlucht Brussel – Edinburgh. Aankomst op de luchthaven van Edinburgh en onthaal door de lokale gids. Transfer naar de stad Edinburgh voor een panoramische tour door Edinburgh, de hoofdstad van Schotland met de Georgiaanse wijk uit de 18e eeuw. Check-in in uw hotel in de buurt van Edinburgh tegen het einde van de middag; avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 2 : EDINBURGH (+/- 50 km)

Ontbijt in het hotel. Bezoek aan het Nationaal Musem van Schotland, waar u alles verneemt over de geschiedenis van Schotland. Na het  middagmaal bezoek aan het Paleis van Holyrood, de officiële residentie van de koninklijke Schotse familie. U bezoekt de koninklijke appartementen en de grote galerij (Het paleis is gesloten voor het publiek, bij officiële gelegenheden of bij passage van de koninklijke familie). We keren terug naar het hotel voor het avondmaal en overnachting.

 

Dag 3: FIFE (+/- 200 km)

Na het ontbijt vertrekken we naar Perthshire, via de hangbrug van Forth Road om zo het koninkrijk Fife binnen te rijden; het 1ste Schotse koninkrijk. Eerste stop deze ochtend is het Falkland paleis, één van de mooiste paleizen van de Schotse Renaissance. Ontdek de schatten uit de 17e eeuw, bewonder de prachtige kapel en wandel doorheen het prachtige domein waar zich tevens ook het oudste tennisterrein ter wereld bevindt. Na het middagmaal trekken we verder naar St Andrews, een klein dorp met prachtige stranden aan de Noordzee waar vele beroemdheden zoals Tiger Woods of Sean Connery komen golfen. St Andrews bezit tevens ook de oudste universiteit van Schotland en één van de meest gerenommeerde van Groot-Brittannië, waar ook Prins William gestudeerd heeft. We bezoeken de ruïnes van de kathedraal, verwoest tijdens de reformatie; vandaar ook dat St Andrews de religieuze hoofdstad van Schotland was en een echt pelgrimsoord. Intrek in uw hotel 3* in de regio van Aberdeen voor avondmaal en overnachting.

Dag 4: ABERDEEN/ABERDEENSHIRE (+/- 90 km)

Ontbijt in het hotel. Vandaag maken we een panoramische tour van Aberdeen; de granieten stad met de grootste petroleumhaven van UK. Ontdek de haven, de kathedraal St Machar en Duthie Park met zijn rozen (geen stop ingepland) en de tuin van Pitmedden; een prachtige tuin met traditionele aromatische planten. Na het middagmaal, bezoeken we het kasteel van

Fyvie. Het oudste gedeelte van het kasteel van Fyvie dateert van de 13e eeuw. De 5 torens zijn gebouwd door de 5 families die hier door de eeuwen heen hebben gewoond en het kasteel is dan ook bekendste spookkasteel van Schotland. Avondmaal en overnachting in het hotel.