Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

2023 - Italiƫ : Italiaanse Kunststeden - Firenze & Rome

Prijs
tweepersoonskamer per persoon € 1909
eenpersoonskamer € 2499

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
OKTOBER 18/10 tot 25/10/23

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Algemeen

Deze reis zou u ook kunnen bestempelen als een dubbele citytrip met wat extras. De steden die we bezoeken  bevatten een grote concentratie aan geschiedenis, kunst en cultuur en zijn meer dan de moeite waard is om van dichtbij te ontdekken.

Firenze of Florence, hoe u het wil! Als hoofdstad van Toscane, en hoofdstad van Italië tussen 1865 en 1871, wordt Firenze ook wel de bakermat van de Renaissance genoemd. De stad waar de Medici familie jarenlang regeerde en rijkdom bracht en waar de unieke Ponte Vecchio zich spiegelt in de Arno, de rivier die Firenze in twee delen snijdt. Dankzij haar architecturale wonderen, en de kunstwerken die zij bevatten, is Firenze een unieke en één van de bekendste en meest bezochte steden ter wereld. De beste kunstenaars van Toscane (zoals Brunelleschi, Donatello, Masaccio en Michelangelo) hebben namelijk allemaal een architecturale en creatieve bijdrage geleverd aan deze fascinerende stad die vandaag de dag nog steeds bewonderd kan worden in de vele kerken, monumenten en musea.

We wandelen van het ene architecturale pareltje naar het andere, we genieten van unieke marmeren beelden, legendes, mooie winkels, gezellige marktjes en wellicht kunnen we het niet laten en genieten we een overheerlijke ‘gelato’.