Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

2023 - Italiƫ : Ontdekking van Siciliƫ

Prijs
Prijs per persoon in tweepersoonskamer € 1979
Prijs in eenpersoonskamer € 2205

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
MEI 02/05 tot 09/05/23

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Algemeen

De natuurpracht en het cultuurpatrimonium van Sicilië hebben hun wortels in de oudheid. Het waren de Feniciërs die het eiland voor het eerst koloniseerden, gevolgd door de Grieken. De invloed van deze laatsten is nog steeds merkbaar. De mengeling van culturen maakt Sicilië net zo bijzonder. Uiteraard zijn de prachtige natuur, de aangename temperatuur en de heerlijke keuken ook redenen om voor deze bestemming te kiezen. Op dit prachtige eiland bieden wij u een schitterende rondrit.

top

Verblijf in 3* hotels in volpension met wijn aan tafel

4 N: Streek Giardini Naxos/Taormina : Baia dei Dei 3* (of gelijkwaardig)

1 N: Streek Agrigento : Akrabello 3* (of gelijkwaardig)

2 N: Streek Palermo : Athenaeum 3* (of gelijkwaardig)

top

Programma

Vlucht Brussel – Catania - Brussel

Transfer luchthaven – hotel – luchthaven

 

Dag 1:  Brussel – Catania: Vlucht Brussel-Catania en transfer per autocar naar het hotel.

Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 2: Syracuse – Ortigia – Noto: Uitstap naar de stad Syracuse, bekend om haar archeologische sites.(UNESCO Werelderfgoed) Begeleid bezoek aan het archeologisch park van Syracuse met zijn Griekse theater en het Romeinse amfitheater. Ontdekking van het eiland Ortigia met de Apollotempel en de kathedraal met de Arethusafontein. Bezoek aan Noto, een prachtige stad met kloosters, paleizen en kerken in barokstijl.

Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 3: Piazza Armerina -  Agrigento:

Vertrek naar de Piazza Armerina, geleid bezoek aan de Romeinse “Villa del Casale” met de schitterende mozaïken. Vervolgens naar Agrigento voor een bezoek aan de Vallei van de Tempels en de Griekse ruïnes.

Check-in in het hotel in de streek van Agrigento; avondmaal en overnachting.

Dag 4: Erice – Segesta – Palermo: Vertrek via de Zoutroute (Via del Sale) van Trapani naar Marsala. De zoutwinning uit deze streek, daterend uit de tijd van de Feniciërs, diende om het voedsel te bewaren en is van hoge kwaliteit. De haven van Trapani won aan belang tijdens de XIIe eeuw door de zoutontginning. Tot de dag vandaag wordt dit ‘luxe’ zout beschouwd als één van de beste in Italië. De zoutvlakte met witte bergjes zout, karakteristieke windmolens en sfeervolle vissershaventjes strekt zich uit over een gebied van bijna 1000 ha en is nu een reservaat dat sinds 1995 beheerd wordt door het WWF. Hier leven ook meer dan honderdvijftig soorten vogels waaronder trek- en waadvogels. Verderzetting naar Erice, een charmant middeleeuws dorp gelegen op 750 m hoogte. We wandelen door de kronkelende straatjes en genieten van de prachtige landschappen rondom het dorp. Middagmaal in een lokaal restaurant. Daarna vertrek naar Segesta, beschouwd als één van de mooiste historische sites van Sicilië met zijn Dorische tempel. Verderzetting naar Palermo en intrek in het hotel in de regio Palermo. Avondmaal en overnachting.

 

Dag 5: Monreale – Palermo: Panoramische tour van Palermo met het historisch centrum met “Quattro Canti”, de kleurrijke markt Il Capo, La Martorana, de San Cataldo Kerk en de kathedraal Madonna Assunta. Middagmaal in een lokaal restaurant. ’s Namiddag bezoek aan de catacomben van het Kapucijnen klooster en Monreale, met bezoek aan de Dom en het Benedictijnen klooster.Terugkeer naar het hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 6: Cefalù – Castelbuono: Vertrek naar Cefalù, een charmant middeleeuws vissersdorpje; ontdekking van het historisch centrum met de smalle straatjes, de 14de eeuwse architectuur van het voormalig koningspaleis, Osterio Magno, het bisschoppenpaleis en bezoek aan de kathedraal. Verder naar Castelbuono Geleide wandeling door het centrum, dat gekenmerkt wordt door talloze kerken en het middeleeuwse kasteel van Ventimiglia. Middagmaal in een lokaal restaurant (agriturismo) Verderzetting naar de streek van Taormina/Giardini Naxos en intrek in het hotel. Avondmaal en overnachting.

Dag 7: Etna – Taormina: Uitstap naar de Etna, de grootste nog actieve vulkaan van Europa. Begeleid bezoek. Middagmaal in een lokaal restaurant. Verder naar Taormina, de parel van Sicilië. Begeleid bezoek aan het Griekse theater en stadsbezoek. Terukeer naar het hotel voor het avondmaal en overnachting.