Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

2023 - ITALIË : Emilia Romagna - Cattolica

Prijs
Prijs per persoon in tweepersoonskamer € 1379
Prijs per persoon in eenpersoonskamer € 1529

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
SEPTEMBER 12/09 tot 19/09/23

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Algemeen

Het mooie Emilia Romagna ligt tussen de Apennijnen en de Povlakte en is een populaire vakantiebestemming. Je kan er prachtige kunststeden, imposante kastelen en verfijnde palazzi bezoeken.
Ben je een Bourgondiër? Dan is Emilia Romagna, de "buik van Italië”, een paradijs voor jou! Hier worden de echte balsamicoazijn van Modena, de parmigiano reggiano, de parmaham en de culatello, de koning van Italiaanse hammen, geproduceerd.
De streek is absoluut het verkennen waard, met je ogen maar ook met je smaakpapillen!

Een vakantie in Cattolica is de ideale kans om een schitterende reis te maken langs de fantastische Riviera Romagnola, waar het hele jaar door van alles te zien en te doen is.

Als je hier komt genieten van de zee, vind je zeer goed onderhouden stranden en schoon, veilig zwemwater waarvoor elk jaar de Blauwe Vlag is uitgereikt. De Riviera Romagnola is een geweldige bestemming voor zowel jong als oud, Cattolica heeft alles. Er zijn zowel overdag als 's avonds leuke activiteiten te doen en je kunt heerlijk ontspannen in de mooie kuuroorden aan zee of in rustige natuurgebieden. Ook buiten de stad zijn verschillende culturele activiteiten te beleven en kleine dorpjes te ontdekken, in dit gebied met een rijk artistiek en populair verleden.

In Cattolica vind je veel typische kenmerken van de Riviera Romagnola. De Riviera, warm en gastvrij, hartelijk en levendig, is altijd een grote trekpleister voor internationale toeristen geweest. Cattolica ligt in een baai aan de voet van de Monte San Bartolo en in het kleine stadscentrum vind je interessante locaties, historische gebouwen, winkels, pleinen en uitgaansgelegenheden.

top

Panorama in Cattolica***

Hotel Panorama ligt in Cattolica, op nog geen 100 meter van de kust en het strand. Het biedt een zwembad, een sauna, fietsverhuur en gratis WiFi.

Alle kamers zijn voorzien van airconditioning, een flatscreen TV, een balkon en een eigen badkamer met bad of douche, wc  en een föhn. Er wordt dagelijks een ontbijtbuffet verzorgd. Het restaurant serveert zowel lokale specialiteiten als klassieke Italiaanse gerechten. U logeert er in halfpension (drank aan tafel niet inbegrepen). Tijdens de excursiedagen is het middagmaal in een lokaal restaurant inbegrepen.

https://hotelpanoramacattolica.com/fr/types-de-sejour/

top

Programma

Vlucht Brussel – Bologna - Brussel

Transfer luchthaven – hotel – luchthaven per autocar.

Dag 1: Brussel - Bologna – Cattolicca. Vlucht Brussel-Bologna en transfer per autocar naar het hotel. Installatie in het hotel, avondmaal en overnachting.

Dag 2 - Dag 7: vrij verblijf met 4 dagen excursies

Dag 8: na het ontbijt transfer naar de luchthaven van Bologna waar we onze terugvlucht naar Brussel nemen.

Excursies*

Dag 2: Woensdag 13 september: Dagexcursie naar Ravenna en Sant-Apollinare in Classe:

Geleid bezoek aan de stad Ravenna, beroemd om haar mozaïeken. In haar sobere kerkgebouwen, die dateren van toen Ravenna de hoofdstad van het West-Romeinse Rijk en nadien, van de 6e tot de 8e eeuw, een Byzantijns exarchaat was, bevinden zich verbluffende kunstwerken. Bezoek aan de Basilica di Sant’Apollinare Nuovo, met schitterende mozaïeken die taferelen uit het leven van Christus uitbeelden. Bezoek aan het mausoleum van Galla Placidia, die met vertoon van pracht en praal, over Ravenna heerste. De wereldberoemde mozaïeken van het mausoleum, gebouwd in de 5e eeuw, zijn de oudste die in de stad bewaard zijn gebleven. De San Vitale-basiliek, een meesterwerk, met weelderige decoratie van marmer, Byzantijnse kapitelen, fresco’s en mozaïeken, zal je sprakeloos doen staan.

 

De basiliek van Sant'Apollinare in Classe is een belangrijk monument uit de Byzantijnse kunst niet ver van Ravenna en is opgenomen in de Unesco Werelderfgoedlijst vanwege de mozaïken en overdadige decoratie. De kerk werd in het begin van de 6de eeuw gebouwd. De kerk heeft de opzet van een basilica en was aanvankelijk gewijd aan Christus de Verlosser. Sant'Apollinare in Classe werd ingewijd op 9 mei 549 door bisschop Maximianus en gewijd aan Sint Apollinaris, de eerste bisschop van Ravenna en Classe. De basiliek is aldus van dezelfde tijd als de Basiliek van San Vitale in Ravenna. In 856 werden de relieken van Sint Apollinaris overgebracht van de basiliek van Sant'Apollinare in Classe naar de basiliek van Sant'Apollinare Nuovo in Ravenna.

Dag 3: Donderdag 14 september:

Ontbijt in het hotel – vrije voormiddag – vrij middagmaal

In de namiddag begeleid bezoek aan het kasteel van Gradara.

Tijdens het gegidste bezoek komt u meer  te weten over de imposante architectuur van het kasteel van Gradara en de uitgebreide intriges en allianties van de families die er leefden en regeerden.

Het Kasteel van Gradara heeft uitzicht op de vesting en het historische dorp Gradara. De imposante structuur van het kasteel en het fort, met twee buitenmuren met een lengte van ruim 700 meter en 14 torens, is een favoriet van geschiedenisliefhebbers en fotografen . Het kasteel is gebouwd tussen de elfde en de vijftiende eeuw en was lang onderwerp van conflict tussen de rivaliserende families in dit gebied, door Dante werd het kasteel in zijn werk de goddelijke komedie echter een symbool van liefde en passie.

Dag 4: Vrijdag 15 september: Vrije dag

Ontbijt in het hotel - vrij middagmaal – avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 5: Zaterdag 16 september: Dagexcursie naar Rimini en San Marino:

Rimini, dat aan de Adriatische kust ligt, is niet altijd een badplaats geweest. De stad werd in de 3e eeuw v.Chr. door de Romeinen gesticht. Het historisch centrum met de triomfboog van Augustus en de brug van Tiberius, waar de Via Emilia begon, getuigen daar nog van. Via de aantrekkelijke Piazza Cavour en de Piazza Tre Martiri, met haar fraaie middeleeuwse gebouwen, kom je op de Piazzale Michelangelo,vanwaar je de hele stad kan overzien. Bezoek aan het “huis van de chirurg” waar de belangrijkste verzameling medische instrumenten ter wereld werd gevonden. Vertrek naar San Marino, de kleinste en oudste republiek ter wereld. Wandeling in deze kleine vestingstad om er de middeleeuwse sfeer op te snuiven in de steegjes van het historisch centrum met oude gebouwen. Op de Piazza della Libertà staat het neogotische regeringspaleis, dat aan het eind van de 19e eeuw werd gebouwd.