Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

2023 - Malta: Authentiek Malta

Prijs
tweepersoonskamer per persoon € 1449
eenpersoonskamer € 1799

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
OKTOBER 09/10 tot 16/10/23

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Algemeen

Malta ligt in het midden van de Middellandse Zee en kent een bewogen geschiedenis op het kruispunt van de Latijnse, Europese en Oosterse culturen. Zowel de veroveraars als de bevrijders, van het stenen tijdperk tot de beroemde ridders van de orde van St. John, allen hebben ze hun sporen nagelaten. Getuigen van dit glorieuze verleden zijn de prehistorische tempels, de middeleeuwse en barokke steden en de meesterwerken van militaire architectuur te midden van betoverende landschappen.

top

AX ODYCY ****

Hotel Odycy is meer dan een hotel; het is een veelzijdige hotel- en vrijetijdsbestemming met eindeloze mogelijkheden. Hotel Odycy ligt in Qawra, met Bugibba aan de ene kant en het dorp St. Paul's Bay aan de andere kant. Het hotel Odycy biedt een waaier aan moderne accommodaties, evenals een breed scala aan eet- en drinkgelegenheden en entertainment, een waterpark en dakterrassen.

De ruime comfort kamers zijn voorzien van airconditioning, een minibar, flatscreen TV, telefoon met directe buitenlijn, koffie- en theefaciliteiten en een  badkamer met douche en haardroger. WiFi wordt gratis aangeboden.

Er zijn maar liefst 11 eet- en drankgelegenheden in het hotel, gaande van buffetrestaurants tot à la carte eetgelegenheden en van pool bar tot rooftopbar.

Het hotel heeft verschillende buitenzwembaden, waaronder 2 gereserveerd voor volwassenen.

Tegenover het resort is er een bushalte met verbindingen naar verschillende plaatsen op het eiland. 

 

top

Programma

Vlucht Brussel – Malta – Brussel in “Economie klasse”

Transfer luchthaven – hotel – luchthaven.

Verblijf in half pension

(ontbijt in het hotel, avondmaal in het hotel en lunch tijdens de excursies van dag 2 en dag 7 inbegrepen)

Dag 1: Brussel – Malta. Vertrek van Brussel naar Malta. Transfer naar het hotel.

Dag 2: Eilandtour. Vandaag gaat u op verkenning door het oude en mystieke Malta (dagexcursie, lunch inbegrepen). U bezoekt Mdina, ook gekend als de stille stad. Wandeling met uw gids doorheen de kronkelende straatjes van de oude stad om uit te komen bij de indrukwekkende bastions.  Na de lunch rijden we naar de Dingli Cliffs voor een pittoreske fotostop, daarna bezoek aan de mooie kerk van Mosta (met de 3de grootste koepel ter wereld). De dag wordt afgesloten in de botanische tuinen van San Anton, vandaag de residentie van de president van Malta. Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 3: Vrije dag. Vrije dag om zelf op verkenning te gaan of te relaxen in het hotel. Ontbijt en avondmaal in het hotel.

Dag 4: Steden en havencruise. Dagexcursie: Na het ontbijt bezoek aan de 3 steden (Vittoriosa, Cospica en Senglea). Deze 3 steden zijn ook gekend omwille van de vele kerken, paleizen en bastions. De geschiedenis van deze steden is waarschijnlijk minstens even indrukwekkend als deze van de hoofdstad Valletta. Wandeling doorheen de kleine smalle straatjes en langs de historische gebouwen. Vittoriosa, oude thuisbasis van de ridders van St. John en een waar openlucht museum, verder is er ook nog het maritiem museum, het museum van de folklore en het paleis van de inquisiteur. Cospicua, met de indrukwekkende parochiekerk met tal van kunstwerken. Senglea mag ook trots zijn op haar 2 schitterende kerken: St. Philip en de Notre-Dame-des-Victoires. We sluiten af met een 90 minuten durende havencruise rond de 2 natuurlijke havens van Marsamxett en de grote haven. Door hun natuurlijke kreken behoren ze tot de mooiste van Europa. Rest van de dag vrij en terugkeer naar het hotel met daarna het avondmaal en overnachting in het hotel.