Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

2023 - Frankrijk : De Baai van de Somme – « Grand site de France »

Prijs
tweepersoonskamer per persoon € 1199
eenpersoonskamer € 1449

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
MEI 22/05 tot 26/05/23

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Algemeen

Geclassificeerd als een van de mooiste baaien ter wereld naast de baaien van San Francisco en Halong, is de Baai van de Somme een uitzonderlijke natuurlijke site.

Cinemascope landschappen, een indruk van het einde van de wereld, kliffen, zand, duinen, kiezelstenen, moerassen volgen elkaar op en vullen elkaar aan om een ongewoon landschap samen te stellen, ver van de betonnen kustlijnen.
Hier versmelten hemel en zee. Men zegt dat de lichten elk moment veranderen en de kleuren ook. De baai van de Somme is altijd een onuitputtelijke bron van inspiratie geweest voor schilders en schrijvers: van Degas tot Corot, van Jules Verne tot Colette...

Duizenden trekvogels hebben hier een toevluchtsoord gevonden. De grootste Franse kolonie zeehonden heeft zich hier gevestigd.

De Baai van de Somme, een kwetsbare plek, is het resultaat van een respectvol verbond tussen mens en natuur. Dankzij de inzet van degenen die zich inzetten voor het behoud van het natuurlijke kapitaal van de baai en het doorgeven van de waarden en de geest van de plaats, heeft men het recht verkregen om toe te treden tot de zeer besloten kring van de Grands Sites de France, naast het Marais Poitevin, de Gorges de l'Ardèche en de Pointe du Raz.

Deze 5-daagse reis brengt u naar de meest interessante plaatsen.

top

Hotel Le Cap Hornu***

Ons hotel, Le Cap Hornu, gelegen in een natuurpark van 15 hectare, biedt uitzicht op de tuin en de Baie de Somme en ligt in Saint-Valéry-sur-Somme.

Het hotel heeft een bar en biedt gratis WiFi en privéparkeergelegenheid op het terrein.

Alle kamers kijken uit op de tuin en zijn voorzien van een flatscreen-tv met satellietzenders, een haardroger en gratis toiletartikelen. Le Cap Hornu heeft een restaurant, roomservice en een souvenirwinkel. Gasten kunnen ook genieten van lunchpakketten en gratis kranten.

Er is een fietsverhuur ter plaatse en u kunt er badminton of tennis spelen.

U verblijft hier op basis van halfpension met een ontbijtbuffet met lokale producten.

‘s Avonds biedt het restaurant, La Table du Cap, een gourmetmenu met de smaken van de Baie de Somme op het bord.

 

 

Meer informatie? https://www.baiedesomme.fr/lieu/1-12-cap-hornu-hotel-restaurant

top

Programma

Dag 1 : maandag 22 mei

Vertrek per car van Brussel (Laken) naar Saint-Valéry-sur-Somme.

Onderweg ontdekken we het Parc du Marquenterre. Tussen land en zee, met zijn 200 hectare moerassen, duinen en rietvelden, is het Parc du Marquenterre een beschermd gebied dat u zal verleiden met zijn unieke landschappen en natuurlijke rijkdommen.

In het hart van het natuurreservaat van de Baai van de Somme, is het park een bevoorrechte plaats om de natuur en de dier- en plantensoorten te observeren.

In het park kunt u kiezen uit 2 routes:

- een korte wandeling van 2 uur met een

  natuurgids om vogels te observeren of

- de lange lus van 6,5 km voor hen die liever

  wandelen. Dankzij deze 6,5 km lange wandelroute en 13 observatieposten kunt u gemakkelijk vogels uit heel Europa of uit Afrika observeren.

Langs de hele route en bij de observatieposten observeert uw gids samen met u de vogels en krijgt u uitleg.

In de late namiddag komen we aan in ons hotel,  Le Cap Hornu in Saint-Valéry -sur -Somme. Installatie in de kamers - diner en overnachting in het hotel.

Dag 2 : dinsdag 23 mei :

Na het ontbijt, vertrek per bus naar Ault (25 km) voor de rondleiding "In de voetsporen van Victor Hugo". Naar aanleiding van de brief van 8 september 1837 ontdekken we het dorp Ault en zijn legendes. Dan ontdekken we het bos van Cise, gelegen in de holte van de klif van Ault. Vertrek per bus naar Saint-Valéry-sur-Somme. Vrij middagmaal in deze stad met de vele crêperies..

In de namiddag bezoeken we de middeleeuwse stad Saint-Valéry-sur-Somme, de bloemrijke steegjes, de visserswijk, de jachthaven,...

We sluiten onze dagtocht af met een bezoek aan het herborarium, voordat we terugkeren naar ons hotel voor het diner en de overnachting.

 

Dag 3: woensdag 24 mei

Na het ontbijt, vertrek per bus naar Amiens (75 km).

We genieten van een rondleiding per boot door de Hortillonnages in Amiens, tuinen op het water, uniek in Frankrijk. Gevormd door generaties tuinders, hortillonners genaamd, biedt de site een uniek landschap in Frankrijk. De Hortillonnages bestaan uit een groot aantal kleine, door water omgeven percelen, die alleen per boot bereikbaar zijn dankzij een netwerk van kanaaltjes, de "rieux". De Hortillonnages van Amiens bestaan al sinds de Oudheid. Ze liggen in de voormalige bedding van de Somme, die van nature moerassig is. De naam van de site komt van het Latijnse "hortus" wat tuin betekent. Vandaag delen meer dan duizend eigenaars deze groene ruimte van 300 hectare voor hun tuinbouwactiviteiten of hun vrijetijdsbesteding zoals tuinieren, vissen, natuurobservatie... Deze groene omgeving gewiegd door de stroming van het water nodigt uit tot bezinning en rust.

Vrij middagmaal.

In de namiddag een rondleiding door de kathedraal Notre-Dame d'Amiens, Unesco Werelderfgoed, gevolgd door de ontdekking van de oude stad van Amiens. Vrije tijd voordat we terugkeren naar ons hotel voor diner en overnachting.

Dag 4: donderdag 25 mei

Na het ontbijt, vertrek voor een ontdekking van Le Crotoy (35 km). Le Crotoy is een badplaats aan de Kanaalkust, gelegen aan de noordkust op het einde van de Baai van de Somme.

Vrije lunch, waarna we per bus terugkeren naar de haven van Saint-Valéry- sur-Somme..

Afspraak aan de haven van Saint-Valéry-sur-Somme voor een boottocht om de Baai van de Somme vanaf de oceaan te ontdekken en eventueel zeehonden te spotten. Een must-do tijdens uw verblijf in de Baai van de Somme want hier ontdekt u de grootste zeehondenkolonie aan de Franse kust.

In de havens van Saint-Valéry-sur-Somme of Le Crotoy kunt u deze zeezoogdieren vast en zeker boven water zien komen of zien rusten of spelen op de zandbanken bij de monding van de baai.

In de late namiddag terug naar het hotel voor diner en overnachting.