Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

2022 - Frankrijk: Lac d’Annecy

Prijs
Prijs per persoon in tweepersoonskamer € 1399
eenpersoonskamer € 1509

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
JULI 02/07 tot 09/07/22

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Algemeen

Ontdek de schatten van de Savoie en de Haute-Savoie: de middeleeuwse wijk van Annecy, de baden van Aix-les-Bains, de wijngaarden van de Savoie, de kaasmakerijen, de oevers van het meer van Genève, Chamonix Mont-Blanc, … Tal van magische plekken die de bezoekers één voor één zullen verleiden!

top

Le Pré du Lac 4* in volpension met wijn aan tafel

Le Pré du Lac biedt 102 gerenoveerde kamers, uitgerust met een flatscreen televisie. De meeste kamers zijn tweepersoonskamers met 2 eenpersoonsbedden naast elkaar. De maaltijden worden geserveerd in een buffet met 2 warme gerechten naar keuze: vlees of vis en 2 bijgerechten. De gemeenschappelijke delen van het dorp werden in 2017 volledig herbouwd. In een vrij moderne stijl zijn deze ruimtes voorzien van een restaurant, een bar, een groot auditorium en een verwarmd zwembad. Andere diensten: sauna, hammam en massagecabine. Openluchtzwembad en een bar met terras met uitzicht op de bergen.

https://www.ternelia.com/fr/montagne/village-vacances-annecy-saint-jorioz

top

Programma

Reis per autocar Brussel-Zuid – Le Pré du Lac – Brussel-Zuid

Cultureel verblijf inclusief volgende uitstappen:

Dag 1: Reis per autocar naar ons vakantieverblijf. Aankomst in de vroege avond, ontvangst en installatie in de kamers.

Dag 2: Annecy–Meer & oude stad.(+/- 70 km) Na het ontbijt vertrek voor een rondrit langs het meer. Bezoek aan de haven van Talloires, vervolgd door Menthon-St-Bernard, Veyrier du Lac en de tuinen van het keizerlijke paleis. Terugrit via het dorp Talloires. Lunch. ‘s Namiddags rondleiding door de oude stad van Annecy, de grachten en de geschiedenis van het "kleine Savoyaardse Venetië". Tot slot een één uur durende cruise met commentaar op het meer van Annecy.  In de late namiddag terugkeer naar Pré du Lac voor het avondmaal, animatie en overnachting.

Dag 3: Yvoire – Thonon – Evian. (+/- 220 km) Vertrek naar de stad Yvoire, geklasseerd als een van de mooiste dorpen van Frankrijk. Begeleide wandeling door de kleine middeleeuwse straatjes. In de namiddag bezoek je de haven van Thonon, het kasteel van Ripaille en vervolgens de stad Evian. In de late namiddag terugkeer naar Pré du Lac. Diner en animatie.

Dag 4: Semnoz – Aix-les-Bains. (+/- 190km) In de voormiddag rijden we de Semnoz op: Ontdekking van de alpenweiden en een prachtig 360° panorama. Verder naar Annecy - bezoek aan de Basiliek van de Visitatie, majestueus gebouw gelegen op de hoogten van Annecy. Terugkeer naar de Pré du Lac voor de lunch. 

Middag: Vertrek naar Aix les Bains. Rondleiding door het kuuroord: het Casino, de grote hotels... Terugkeer met de bus naar Pré du Lac. Diner en animatie.

Dag 5: Sevrier en Chambéry. (+/- 190 km) In de voormiddag bezoek aan het Ecomuseum van Savoyaardse klederdracht. Een ongewone reis door de tijd om de geschiedenis en gewoontes van Savoie te ontdekken. In de namiddag rondleiding door Chambéry met een toeristisch treintje.

Dag 6: Chamonix – Mont Blanc. (+/- 220 km)  Dagje uit naar Chamonix. Beklimming met het bergtreintje naar het glasheldere meer, panoramisch uitzicht op de indrukwekkende gletsjer. Lunch in het hooggelegen restaurant (1900 m) en dan terug naar Chamonix. Rondleiding door de hoofdstad van de bergbeklimmers. Terugkeer met de bus naar Pré du Lac. Diner en animatie.

Dag 7: Bauges – Lovagny. (+/- 90 km) Bezoek aan de kaasfabriek van Aillon le Jeune - ontdekking van de productie en proeverij van de beroemde Tome des Bauges. Terugkeer naar de Pré du Lac voor de lunch In de namiddag uitstap naar Gorges du Fier. Terugkeer via Annecy en vrije tijd in de oude stad.

Dag 8: Na het ontbijt terugreis per autocar naar Brussel-Zuid.

*Alle bezoeken onder voorbehoud van wijzigingen rekening houdend met de geldende Covid-condities.

* De volgorde van dit programma kan worden gewijzigd indien de omstandigheden dit vereisen.

top

In de prijs begrepen

Vervoer per autobus Brussel-Zuid - Le Pré du Lac. De verplaatsingen beschreven in het programma.Welkomsdrankje. Het verblijf in volpension, van het avondmaal van dag 1  tot het ontbijt van dag 8, water en wijn tijdens de maaltijden. De uitstappen vermeld in het programma met een lokale gids.   De AEP Travel begeleider , die zorgt voor de vertaling naar het Nederlands, de verblijfstax en de bijstandsverzekering.

 

top

Niet in de prijs begrepen

Catering / lunch en dranken tijdens de busreis, kruierdienst, de facultatieve activiteiten, de persoonlijke uitgaven, fooien voor de gids en chauffeur,  annuleringsverzekering.

top

Reisdocumenten

Belgische identiteitskaart – Corona paspoort- Europese ziekteverzekeringskaart (kan u vragen aan het ziekenfonds).

top

Sfeerbeelden
Developed by aware