Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

2023 - Frankrijk : Hemelse Champagne

Prijs
tweepersoonskamer per persoon € 869
eenpersoonskamer € 949

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
MEI 17/05 tot 19/05/23

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Algemeen

In het noordoosten van Frankrijk ligt de Champagnestreek, het ‘rijk’ van de duurste wijnen ter wereld. In een glooiend landschap met gele velden vol zonnebloemen en wuivend graan staan de wijnstokken fier op een rij. Talloze champagnehuizen, van charmant klein tot wereldberoemd, maken hier vol trots de enige echte bubbels. En die trots is niet ongepast als je naar de eeuwenoude traditie en historie kijkt van een mousserende wijn waar koningen en edelen in vroegere tijden en de sterren van nu dol op zijn.

De wijnboeren laten je maar al te graag hun champagne proeven.

Uiteraard staan de belangrijkste steden van de streek op het programma. Épernay, een plaats die champagne ademt!

Ontdek de statige champagnehuizen en kilometers volle champagnekelders. Kleinschaliger en gemoedelijker dan het elegante Reims, maar zeer charmant. In het prachtige landschap van de Marnevallei toer je langs de meanders van de  rivier, waar op de hellingen talloze wijngaarden liggen.

Reims is om diverse redenen een uitzonderlijke stad. Als stad waar koningen werden gekroond is zij nauw verbonden met de Franse geschiedenis en bevat zij talrijke monumenten en locaties waarvan de bekendheid zich tot ver buiten de Franse landsgrenzen uitstrekt. Ook in de ondergrondse stad valt heel wat te ontdekken: in de ongeveer 200 km aan gallo-romeinse of middeleeuwse krijtgroeven worden 250 miljoen flessen champagne bewaard; Kelders met gerenommeerde namen waarvan talrijke zijn te bezoeken en die het bewijs zijn dat hier al sinds mensenheugnis aan wijnbouw gedaan wordt.

Ontdek de geboorteplaats van de champagne en het graf van de beroemde monnik Dom Pérignon in Hautvillers.

De passie rond champagne en het hele productieproces hebben na deze reis geen geheimen meer voor u. Aan dégustaties ook geen gebrek!

Deze reis is een waar feest voor enthousiaste champagneliefhebbers. Wij ontkurken daarom graag deze prachtige streek voor jou!

top

The Originals Hotel Qualys Reims-Tinqueux ***

Het The Originals Hotel Qualys Reims-Tinqueux ligt in Tinqueux, net buiten Reims, en biedt accommodatie met een fitnesscentrum met een sauna en een wellnessruimte.

De ruime en comfortabele kamers zijn eigentijds ingericht, allemaal bereikbaar met een lift en zijn uitgerust met een 32-inch led-tv en gratis WiFi. Reusachtige foto's die de wijngaarden van de Champagne oproepen (druiven, champagnebellen, enz.) sieren een stuk muur in elk van de 66 kamers.

Het hotel beschikt over een 24-uursreceptie en is het eerste hotel in Frankrijk met bio-klimatologische architectuur. Het hotel heeft dan ook niet voor niets het label Qualité Tourisme in Frankrijk ontvangen.

Er wordt elke ochtend een ontbijtbuffet geserveerd. Gasten kunnen genieten van een drankje in de bar en er zijn ook automaten met snacks en frisdranken beschikbaar.

Het hotel is een ideale uitvalsbasis om de wijngaarden van de Champagnestreek te ontdekken.