2025 - Frankrijk : FRANKRIJK – MONT-SAINT-MICHEL
Prijs | |
---|---|
tweepersoonskamer per persoon | € 1520 |
eenpersoonskamer | € 1745 |
Periode (klik op de periode om in te schrijven) | |
---|---|
MAART | 30/03 tot 05/04/25 |
Moeilijkheidsgraad van het verblijf | |
---|---|
![]() |
|
Algemeen
Maak een uitzonderlijke reis die je meeneemt van Granville, een havenstad met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen, naar Cancale, de parel van de Smaragdkust, en naar het rotsachtige schiereiland Mont Saint Michel, dat in 1979 door UNESCO tot werelderfgoed werd verklaard.
LES QUATRE SALINES ***
Alle kamers zijn geluiddicht en voorzien van satelliettelevisie, WiFi en een eigen badkamer.
Het restaurant van de accommodatie serveert regionale en traditionele gerechten, evenals zeevruchten-specialiteiten bereid met verse lokale producten.
Meer info ? https://www.hotel-les-4-salines.com/
top
Programma
Rondrit per bus : Brussel / Mont-Saint-Michel / Brussel
Dag 1: Brussel – Roz-sur-Couesnon +- 600 km
Vertrek rond 09:00 vanuit Brussel.
Onderweg is een tussenstop gepland.
Aankomst aan het einde van de dag in Roz-sur-Couesnon.
Check-in in het 3* hotel “Les Quatre Salines”.
Welkomstdrankje en 3-gangendiner met 1/4 wijn, 1/4 water en koffie.
Overnachting in het hotel.
Dag 2: Dol-de-Bretagne – Cancale
Na het ontbijt vertrek naar Dol-de-Bretagne, waar we de oude stad verkennen en een bezoek brengen aan het Cathedraloscope en de kathedraal met een lokale architect.
Vrije tijd in Dol-de-Bretagne en op de terugweg een stop bij Champ Dolent om de menhirs te ontdekken.
3 gangenlunch in het hotel met 1/4 cider, 1/4 water en koffie.
Vertrek naar Cancale, met een stop bij la Pointe du Grouin en de haven van Cancale, gevolgd door een bezoek aan de oesterparken te voet of per tractor.
Kleine oesterproeverij in de haven bij terugkomst.
3 gangendiner met ¼ wijn, ¼ water en koffie. Overnachting in het hotel.
Dag 3 : Bezoek aan de lamsboerderij Pré Salé – Villedieu-les-Poêles
Na het ontbijt vertrek voor een ontmoeting met een Pré Salé-lammerenboer. Hij zal u het verhaal vertellen van dit wereldberoemde lam, zijn fokkerij en het belang van zijn terroir.
Een terugkeer naar de kern van het land en het platteland!
3 gangenlunch met 1/4 wijn, 1/4 water en koffie in het hotel.
Vertrek naar Villedieu-les-Poêles, beroemd om zijn koperwerk en kachelmakerij. Het herbergt ook een klokkengieterij. De “Atelier du Cuivre” is erkend in Frankrijk, Europa en de wereld voor zijn koperbewerking : koperen ketels, melkpotten, enz., maar ook voor zijn ketelmakerij : alambieken, confituurpannen, keukenbatterijen, bars, enz. In het hart van de koperen stad, werd de “Atelier du Cuivre” opgericht in 1850 en is een van de oudste nog in bedrijf zijnde werkplaatsen.
De ambachtslieden werken met de traditionele technieken, gebaren en gereedschappen om diverse stukken te maken, variërend van keukenbenodigdheden tot op maat gemaakte kunst- en designstukken. Ze bewerken het koper met de hand, waarbij ze oude traditionele technieken zoals koperbewerking, ketelmakerij, drijven, vertinnen en polijsten toepassen volgens de wensen. Vrije tijd in Villedieu-les-Poêles.
Terugkomst naar het hotel. 3 gangendiner met 1/4 wijn, 1/4 water en koffie.
Overnachting in het hotel.
Dag 4 : Geallieerde invasiestranden in Normandië
Na het ontbijt vertrek naar Normandië voor een bezoek aan de Pegasusbrug, vervolgens naar Sword-Beach, Juno Beach en Gold Beach.
Verder naar Arromanches voor een rondleiding gevolgd door een 3-gangen lunch met 1/4 wijn en koffie.
Verder naar Omaha Beach en Colleville-sur-Mer voor een stop bij de Amerikaanse begraafplaats.
Terugkomst naar het hotel voor een
3-gangendiner met 1/4 wijn, 1/4 water en koffie. Overnachting in het hotel
Dag 5 : Saint-Malo – Saint-Servan – Saint-Suliac
Na het ontbijt vertrek naar Saint-Malo een stad vol geschiedenis, en ontdekking van de corsairstad, de stadsmuren,.
Lunch in een crêperie met 1/4 cider en koffie
Terugkeer naar het dorp Alet in Saint-Servan (tussenstop), vervolgens de stuwdam van de Rance en de getijdencentrale (tussenstop en uitleg).
Op de terugweg, korte stop bij het dorp Saint-Suliac voor de schoonheid van de ogen, de Mont Gareau. Vrije tijd.
Terugkomst naar het hotel voor een 3-gangendiner met 1/4 wijn, 1/4 water en koffie. Overnachting in het hotel.
Dag 6 : Mont-Saint-Michel – Granville
Na het ontbijt vertrek voor een bezoek aan het Mont-Saint-Michel, gevolgd door een rondleiding door de abdij.
Vrije tijd om door de smalle straatjes en wallen vol verhalen te dwalen.
3-gangen lunch in het hotel 1/4 cider, 1/4 water en koffie.
Vertrek naar Granville, gevolgd door een bezoek aan de haven.
Terug via de kust met een stop bij een ciderij voor een rondleiding en proeverij.
In het hotel : Gala-diner van 5 gangen met 1/4 wijn, 1/4 water en koffie.
Menu :
- Kweepeer parelbeker met zijn seizoensgebonden voorgerecht van de chef
- Ravioli van langoustine met kleine groenten
- Lamsrolade met groenten uit de baai van de Mont-Saint-Michel
- Pré-Dessert van de chef
- Chocoladesfeer met een zachte vulling!
Overnachting in het hotel.
Dag 7 : Vertrek
Na het ontbijt vertrek naar Brussel.
Lunchstop (niet inbegrepen) onderweg.
Aankomst in Brussel rond 17.00 uur.
*Alle bezoeken en de volgorde van dit programma kunnen worden gewijzigd indien de omstandigheden dat vereisen.
topIn de prijs begrepen
- De autocar van Brussel naar Mont-Saint-Michel en terug naar Brussel
- Vervoer tijdens de excursies zoals vermeld in het programma
- De excursies vermeld in het programma
- De lokale gids
- Volpension vanaf het diner op dag 1 tot het ontbijt op dag 7
- Verblijfstaksen
- De reisbegeleid(st)er en de bijstandsverzekering
Niet in de prijs begrepen
- Lunchstoppen onderweg, dag 1 en dag 7
- De bagageservice
- Facultatieve activiteiten, persoonlijke uitgaven
- Fooien
- Annuleringsverzekering
Reisdocumenten
- Belgische identiteitskaart
- Europese ziektekostenkaart (te verkrijgen bij uw mutualiteit)
Sfeerbeelden
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() | ![]() |