Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

2022 - Oostende: Natuur & Cultuur (5D/4N)

Prijs
Prijs per persoon in tweepersoonskamer € 659
Prijs per persoon in eenpersoonskamer € 789
Prijs per persoon in een twinkamer € 639

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
SEPTEMBER 19/09 tot 23/09/22

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Algemeen

De “Koningin der badsteden” is een moderne, dynamische stad waar er altijd wat te beleven valt. Oostende is echt een stad aan zee. Je kan er niet enkel genieten van het brede zandstrand, de lange wandelboulevard en de jachthaven, de stad heeft ook mooie parken, vele cafés en levendige winkelstraten.

 

Tijdens deze vijfdaagse reis kan je genieten van een natuurwandeling in het Zwin, begeleid door een natuurgids, een bezoek aan het recent vernieuwde Ensor-Museum en een gegidste stadswandeling in Oostende en een dagexcursie per autocar naar Brugge, waar je Brugge op verschillende manieren kan ontdekken. Geniet en ontspannen kan je in het wellness center van het hotel waar je gratis gebruik kan maken van het zwembad en de jacuzzi en naar eigen keuze een verzorging kan reserveren, of gewoonweg met een drankje op het terras van het hotel.

top

Hotel Royal Astrid

Het hotel Royal Astrid ligt op 100 m van het strand van Oostende. De 173 kamers bieden alle modern comfort : douche of bad, wc, tv, telefoon, haardroger en gratis kluisje. De bar met open haard is de ideale plek om het aperitief te nemen vóór een smakelijke maaltijd in het restaurant. Het hotel heeft een groot spa- & wellnesscenter met o.m. een binnenzwembad, een panoramasauna, stoombad, jacuzzi, zoutgrot, ijsgrot, verwarmd voetenbad en een zitbank met helende minerale stenen.

Gratis WiFi in heel het hotel. De kusttram stopt voor het hotel.

Met 50 betalende parkeerplaatsen onder of aan het hotel biedt het hotel u een oplossing om uw wagen zorgeloos te parkeren. Daar de plaatsen beperkt zijn is het aan te raden om steeds vooraf uw plaats te reserveren.

 

https://www.royalastrid.be/

top

Programma

Dag 1 : maandag 19 september

Vertrek met de trein van Brussel Zuid naar Oostende. (het treinkaartje is niet inbegrepen in de prijs van de reis) Transfer met de tram naar het hotel. Lunch. Keuze uit een vrije namiddag of een wandeling op de Oosteroever van Oostende, die je met de overzetboot van aan de Visserskaai bereikt. Wandeling afhankelijk van de weersomstandigheden. Diner en overnachting in het hotel. 

Dag 2 : dinsdag 20 september

Na het ontbijt vertrekken we per autobus voor een natuurwandeling door het Zwin Natuur Park. Na het middagmaal kan je in de namiddag op eigen ritme genieten van een wandeling door Knokke-Heist of een drankje op een terrasje. In de late namiddag keren we per autobus terug naar het hotel voor het avondmaal en overnachting.

 

Dag 3: woensdag 21 september

Vrije voormiddag in Oostende. Wie wil kan genieten van de faciliteiten van het hotel (gratis zwembad en jacuzzi), een verzorging boeken uit het wellness pakket dat het hotel aanbiedt; een wandeling maken of slenteren door het stadscentrum. De AEP Travel begeleider stelt u activiteiten voor.

Middagmaal in het hotel, waarna we in de namiddag een geleid bezoek brengen aan het James Ensorhuis.

Het James Ensorhuis draagt niet louter de naam van de kunstenaar, het is waar Ensor tot aan zijn dood in 1949 leefde en werkte. Veel inmiddels onbetaalbare kunstwerken kwamen er tot stand. Vrijwel meteen na zijn dood werd de woning ingericht als museum, maar het werd pas recent in haar oorspronkelijke staat en volle glorie gerestaureerd. Meer nog: door ook het aanpalende pand in het museum te integreren, is Het James Ensorhuis hét mekka voor fans van de kunstenaar. Indien u over een museumpas beschikt, gelieve deze mee te brengen en bij boeking te vermelden. De geleide stadswandeling “Ensor en Oostende” voert je langsheen de favoriete plekken van de kunstenaar in de stad. Je passeert plekken die nauw verbonden zijn met Ensor en de Oostendse kunstscène (bv. het atelier van Spilliaert), maar ook monumentale Oostendse hotspots zoals het Zeeliedenmonument of het Feest- en Cultuurpaleis komen aan bod.

Diner en overnachting in het hotel.

 

Dag 4: donderdag 22 september

Na het ontbijt vertrek per tram en trein naar Brugge, die Scone, ook bijgenaamd “Het Venetië van het Noorden”, waar we in de voormiddag een geleide Werelderfgoedwandeling maken; een klassiek parcours voor een ideale kennismaking  met de stad Brugge.

Lunc