Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

2022 - De Panne: Les petits débrouillards Hotel Maxim*** 5d/4n

Prijs
tweepersoonskamer per persoon € 590
eenpersoonskamer € 665

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
JUNI 27/06 tot 01/07/22

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Algemeen

De Panne heeft veel te bieden: een uniek strand, een gezellig winkelcentrum, een duingebied en een gezellige dijk met brasseries en gezellige terrasjes. Het is het vertrekpunt voor mooie wandelingen in de polders, de culturele centra van Veurne en Diksmuide, en korte uitstapjes met de kusttram. Het is ook een perfecte plek om te ontspannen en te genieten van alle kleine geneugten van de kust.

Tijdens deze vijfdaagse reis kunt u genieten van diverse natuurwandelingen en excursies, begeleid door natuurgidsen in en rond De Panne. Geniet van de rust en de natuur tijdens de boottocht van Diksmuide naar Nieuwpoort. Tijdens een rondleiding in het Passchendaele Memorial Museum leert u de geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog kennen met speciale aandacht voor de Slag van Passendale.

 

top

Hotel Maxim*** - volpension met wijn aan tafel

Hotel Maxim, het zusterhotel van Hotel Cajou, ligt dicht bij het strand en de winkelstraten. Beide hotels staan bekend om hun voortreffelijke keuken en aangename familiesfeer. Alle kamers hebben een badkamer met bad of douche, toilet, TV, telefoon en kluisje. In elk hotel is er een lift. Door hun centrale ligging zijn deze hotels ideaal om de omgeving te verkennen en langs het strand te wandelen.

Alle kamers hebben een eigen badkamer, TV en telefoon. Er is een lift, een bar en gratis WiFi is beschikbaar in het hele hotel.

https://cajou.be/

 

top

Programma

PROGRAMMA:

Dag 1: maandag 27 juni

Vertrek per trein van Brussel-Zuid naar De Panne. (het treinticket is niet inbegrepen in de prijs van de reis)

Rond het middaguur heet de gids u welkom in de lobby van het Hotel. Transfer met de tram en te voet (400m) naar het hotel. Het hotel zal voor uw bagage zorgen. (Als u met de auto komt, gelieve af te spreken in de lobby van het hotel).
Lunch in het hotel. s'Middags vrij. Diner.

Dag 2: dinsdag 28 juni

Na het ontbijt vertrekken we per bus voor een rondleiding door het natuurgebied De Blankaart, inclusief een boottocht. Lunch in een restaurant in Diksmuide. In de namiddag nemen we de boot van Diksmuide naar Nieuwpoort, vanwaar we met het openbaar vervoer terugkeren naar het hotel voor het diner.

 

Dag 3: woensdag 29 juni

Vrije dag in De Panne. Wie wil, kan een wandeling in de duinen maken, door het centrum van de stad slenteren of een andere excursie ondernemen. De AEP begeleider zal activiteiten voorstellen.

Dag 4: Donderdag 30 juni

Vertrek per autocar na het ontbijt voor een natuurtour door het Broekelzen/De Bron reservaat in Westouter. Na de wandeling rijden we naar Zonnebeke voor de lunch. In de namiddag bezoeken we het Memorial Museum Passchendaele 1917, een historisch militair museum dat het verhaal vertelt van de Eerste Wereldoorlog. Het concentreert zich op de Slag van Passendale via een thematische benadering. Als experimenteel museum heeft het tot doel de bezoekers bewust te maken van het leven en de technologie tijdens de oorlog. Het wil ook de rol van het landschap en het (on)roerend erfgoed als strategisch militair getuigenis onder de aandacht van het grote publiek brengen. Ten slotte wil zij de herinnering aan de tragedie van de Eerste Wereldoorlog en de gevolgen daarvan levend houden door middel van regionale en internationale activiteiten.

Dag 5: vrijdag 1 juli

Vrije ochtend en check-out van het hotel. In de namiddag keert u per tram en trein terug naar Brussel.

 

top

In de prijs begrepen

Volpension vanaf de lunch op de eerste dag tot het ontbijt op de laatste dag - wijn aan tafel - bagageservice van en naar het station - rondleidingen en activiteiten zoals vermeld in het programma - AEP reisbegeleider.

top

Niet in de prijs begrepen

Reizen van en naar De Panne - Drankjes tijdens maaltijden op excursies - Persoonlijke uitgaven - Optionele activiteiten - Annuleringsverzekering

top

Reisdocumenten

Belgische identiteitskaart - Coronapaspoort - Europese Ziekteverzekeringskaart (u kunt dit navragen bij uw ziekenfonds).

top

Reisgegevens

in samenwerking met:

top

Sfeerbeelden
Developed by aware